Cele mai exotice produse McDonald's. Mâncăruri fast-food pe care le găseşti doar în anumite ţări ale lumii - FOTO

Meniurile de la McDonald's sunt cunoscute în toată lumea, dar în anumite regiuni ale globului printre produsele lanţului de restaurante fast-food pot fi găsite şi mâncăruri specifice fiecărei ţări.

10428 afișări
Imaginea articolului Cele mai exotice produse McDonald's. Mâncăruri fast-food pe care le găseşti doar în anumite ţări ale lumii - FOTO

Cele mai exotice produse din meniurile McDonald`s. Mâncăruri fast-food pe care le găseşti doar în anumite ţări ale lumii (Imagiine: Mediafax Foto/AFP)

Orice consumator de produse fast-food ştie că în general meniurile de la McDonald's sunt standard. Cu toate acestea, în unele ţări lanţul de restaurante devenit celebru în lume vinde anumite produse cu specific pentru fiecare regiune culturală, scrie Daily Mail.

McDonald's a încercat să adapteze astfel produsele pe care le oferă în funcţie de tradiţiile culinare ale fiecărei regiuni de pe glob. De exemplu, în India, unde consumarea cărnii de vită este interzisă, McDonald's oferă meniuri vegetariene care includ sandwich-uri precum "Big Spicy Paneer Rap". 

Restaurantele McDonald's din Turcia oferă, pe lângă anumite produse standard, un burger numit "Kofteburger" sau pentru micul dejun preparatul "McMollete", bazat pe un fel de mâncare mexican. De asemenea, în restaurantele din această ţară sunt oferite şi "McFalafel".

Preparatele exotice de la McDonald's includ şi burgerul "The Prosperity Burger", un sandwich disponibil în restaurante doar în preajma anului nou chinezesc, bineînţeles în China. În Thailanda, McDonald's serveşte clienţilor săi sandwich-ul "Samurai Pork Burger", care se spune că are origini misterioase. 

În Japonia McDonald's s-a adaptat necesităţii consumatorilor de mâncăruri mai ciudate şi vinde burgeri cu creveţi care poartă denumirea de "Ebi Filet-O". Restaurantele McDonald's din Singapore servesc poate cel mai ciudat tip de sandwich din lume. Aici pot fi cumpăraţi burgeri "McRice", compuşi din două felii de orez expandat care au la mijloc piept de pui.

Nici în Canada McDonald's nu a întârziat să se adapteze la cererile consumatorilor şi a inventat "McLobster", un sandwich cu homar. Olanda serveşte alt tip de burger cu denumire şi compoziţie ciudată, oferind cumpărătorilor "McKroket".

În Franţa de la restaurantele McDonald's se pot cumpăra "Croque Mc Do", un fel de sandwich cu şuncă presată şi caşcaval.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici