Cele mai reuşite coperte Playboy: Album omagial, lansat în Statele Unite - FOTO

Un album fotografic care include unele dintre cele mai reuşite coperte ale revistei Playboy, inclusiv cea a numărului inaugural, din 1953, ce prezintă o fotografie cu Marilyn Monroe, a fost lansat în Statele Unite ale Americii.

966 afișări
Imaginea articolului Cele mai reuşite coperte Playboy: Album omagial, lansat în Statele Unite - FOTO

Cele mai reuşite coperte Playboy: Album omagial lansat în Statele Unite

Volumul este realizat de Damon Brown, un jurnalist specializat în cultura americană, informează leparisien.fr.

Înfiinţată în 1953, de Hugh Hefner, Playboy este una dintre cele mai importante reviste pentru bărbaţi şi este celebră în lumea întreagă.

Cu ediţii lansate în 35 de ţări, Playboy şi-a construit reputaţia cu ajutorul unor fotografii erotice şi al modelelor sale, celebrele "playmates".

Volumul alcătuit de Damon Brown conţine peste 300 de coperte ale revistei Playboy, care prezintă vedete de prim rang, precum Marylin Monroe, Jayne Mansfield, Bettie Page, Raquel Welch, Jennifer Jackson şi Jeane Manson.

Mari romancieri contemporani, precum Arthur C. Clarke, Ian Fleming, Ernest Hemingway, Vladimir Nabokov şi Margaret Atwood, şi-au publicat multe nuvele în această revistă, însă Playboy este cunoscută şi pentru linia sa editorială libertară.

În acest album omagiu, mai multe decenii de glamour şi de fotografii senzuale prezintă o veritabilă evoluţie a erotismului din cultura modernă americană.

Fotografi celebri s-au succedat în spatele obiectivului: Helmut Newton, Russ Meyer, Pompeo Posar, Jean-Baptiste Mondino, David LaChapelle, William Graham, Ken Marcus, David Rams şi Kim Mizuno.

Ei au găsit întotdeauna o modalitate de a capta celebra mascotă Playboy - un iepuraş - devenită între timp mai mult decât un simplu logo al unei mărci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici