Cele zece ţări în care homesexualitatea poate fi pedepsită cu moartea

The Washington Post a publicat o hartă a drepturilor persoanelor gay cât şi un top al celor zece ţări,sau zone geografice în care homosexualitatea poate fi pedepsită cu moartea, lista venind după masacrul petrecut duminică, 12 iunie, într-un club gay din oraşul Orlando, statul american Florida.

3407 afișări
Imaginea articolului Cele zece ţări în care homesexualitatea poate fi pedepsită cu moartea

Cele zece ţări în care homesexualitatea poate fi pedepsită cu moartea (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Masacrul din America, petrecut într-un club gay din oraşul Orlando, din statul american Florida, duminică, 12 iunie, în urma căruia au murit 49 de persoane, constituie cel mai sângeros atac armat din SUA, potrivit autorităţilor americane. Masacrul din Orlando loveşte în inima comunităţii gay din SUA, preşedintele american Barack Obama declarând că ziua de 12 iunie este o zi tristă pentru comunitatea LGBT.

În acest context, The Washington Post a realizat atât o hartă a drepturilor persoanelor gay din comunitatea LGBT, dar şi topul celor zece ţări, sau zone geografice în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea.

Cele zece ţări în care homosexualitatea este sancţionată cu pedeapsa capitală:

Yemen: Potrivit codului penal din 1994, bărbaţii însuraţi pot fi condamnaţi la moarte prin lapidare pentru relaţii sexuale cu un bărbat. Bărbaţii neînsuraţi care comit acest act sunt pasibili de biciuire sau de un an de închisoare. Pedeapsa pentru femei, în schimb, este de până la şapte ani de închisoare.

Iran: În concordanţă cu legea sharia (legea islamică, sistemul legal religios care guvernează membrii credinţei islamice), relaţiile sexuale între bărbaţi pot fi pedepsite cu moartea, iar bărbaţii pot fi biciuiţi dacă se sărută. Şi femeile pot fi pedepsite prin biciuire pentru aceeaşi faptă.

Irak: Codul Penal nu interzice în mod explicit relaţiile de natură homosexuală, dar există cazuri în care oamenii au fost ucişi de poliţie şi condamnaţi la moarte de judecători care au invocat legea sharia.

Mauritania: Bărbaţii musulmani implicaţi în acte homosexuale pot fi ucişi prin lapidare, potrivit unei legi din anul 1984. Femeile pot face închisoare.

Nigeria: Legea federală clasifică comportamentul homosexual ca delict care se pedepseşte cu închisoarea, dar anumite state au adoptat legea sharia şi au impus pedeapsa capitală pentru bărbaţi. O lege semnată la începutul lunii ianuarie interzice ca persoanele gay din ţară să ţină întruniri sau să formeze cluburi.

Qatar: Legea sharia din Qatar se aplică numai musulmanilor, care pot fi condamnaţi la moarte pentru sex în afara căsătoriei, fără deosebire de orientarea sexuală.

Arabia Saudită: Potrivit legii sharia în interpretarea Arabiei Saudite, orice bărbat însurat implicat în relaţii de natură homosexuală sau orice non-musulman care are relaţii sexuale cu un musulman sunt pasibili de lapidare. Sexul în afara căsătoriei este ilegal.

Somalia: Codul penal stipulează pedeapsa cu închisoarea, însă în unele regiuni, instanţele islamice au impus legea sharia şi pedeapsa cu moartea.

Sudan: Cei care sunt condamnaţi a treia oară pentru infracţiunea de a întreţine relaţii de natură homosexuală, pot fi condamnaţi la moarte; prima şi a doua condamnare sunt pedepsite prin biciuire şi închisoare. Părţile din sudul ţării au adoptat legi mai îngăduitoare.

Emiratele Arabe Unite: Avocaţii din această ţară şi alţi experţi nu sunt de acord cu faptul că legea prevede pedeapsa cu moartea pentru actele homosexuale consimţite sau pentru orice formă de viol. Într-un raport recent al Amnesty International, organizaţia scria că nu avea cunoştinţă de vreo pedeapsă cu moartea pentru homosexualitate. Toate actele sexuale în afara căsătoriei sunt interzise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici