Celebrul Christo, artistul de origine bulgară care a învelit în ţesătură clădirea Rechstagului, a murit

Christo, artistul de origine bulgară cunoscut pentru amploarea operelor sale dar şi pentru abordarea efemeră a artei, cel care a învelit clădirea Reichstagului în mii de metri pătraţi de ţesătură, a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, anunţă BBC.

1288 afișări
Imaginea articolului Celebrul Christo, artistul de origine bulgară care a învelit în ţesătură clădirea Rechstagului, a murit

Celebrul Christo, artistul de origine bulgară care a învelit în ţesătură clădirea Rechstagului, a murit (sursa: rudedo.be)

Decesul a survenit din cauze naturale, conform unei informări de pe pagina sa de Facebook.

 

 

"Christo şi-a trăit viaţa la maxim, şi nu numai că a visat ceea ce părea imposibil, dara şi realizat", a declarat biroul artistului, născut Christo Yavacheff, într-un comunicat.

Christo a plecat din Bulgaria comunistă în 1957, mai întâi la Praga şi apoi la Viena şi Geneva. Un an mai târziu, s-a mutat la Paris, unde şi-a întâlnit soţia şi partenera de creaţie artistică, Jeanne-Claude Denat de Guillebon. A locuit la New York 56 de ani.

În 2018, el a prezentat „The London Mastaba” - o sculptură de 20 de metri înălţime reprezentând un mormânt egiptean antic, realizată din 7.506 de butoaie roşii, albe şi mov puse pe o platformă dintr-un lac din Hyde Park din Londra.

 

 

Christo şi Jeanne-Claude, care a murit în 2009, sunt de asemenea cunoscuţi pentru lucrări precum „The Gates”, o instalaţie din 2005 în Central Park din New York, precum şi învelirea clădirii Reichstagului din Berlin în 1995 într-o perdea argintie.

Cel mai recent proiect al său a avut în vedere înfăşurarea Arcului de Triumf la Paris în 25.000 de metri pătraţi de ţesătură reciclată din polipropilenă albastră argintie şi 7.000 de metri de frânghie roşie. Proiectul va fi realizat chiar şi după decesul artistului, în perioada 18 septembrie - 3 octombrie 2021”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
artist,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici