Cenuşa lui David Bowie ar fi fost împrăştiată la Burning Man, festivalul unde nimic nu este interzis - VIDEO

Cenuşa lui David Bowie ar fi fost împrăştiată în timpul festivalului Burning Man din deşertul Nevada, dedicat comuniunii dintre oameni, artei şi libertăţii de exprimare, unde participanţii vin să petreacă fără inhibiţii, relatează publicaţia E!, potrivit nme.com.

904 afișări
Imaginea articolului Cenuşa lui David Bowie ar fi fost împrăştiată la Burning Man, festivalul unde nimic nu este interzis - VIDEO

Cenuşa lui David Bowie ar fi fost împrăştiată la Burning Man, festivalul unde nimic nu este interzis (Imagine Hepta)

Potrivit E! Entertainment, se pare că unul dintre finii lui David Bowie a primit permisiune de la Iman, văduva starului pop, să ia o porţiune din cenuşa lui Bowie şi să o împrăştie în cele patru zări la festivalul Burning Man. Mulţi dintre participanţii la acest festival, unde aparent se consumă droguri şi se petrec orgii şi ritualuri păgâne, îi onorează pe cei iubiţi, care s-au stins, în deşertul din Nevada.

Sursele au declarat pentru E! Entertainment că "finul lui Bowie a avut multe discuţii cu muzicianul despre festival şi muzicianului i-a plăcut ideea şi mesajul din spatele acestei întâlniri în mijlocul deşertului."

Bowie ar fi fost comemorat de aproximativ 70 de persoane la The Temple of Black Rock City, de comunitatea întregită în Black Rock Desert pentru Burning Man. Templul a fost construit pentru ca oamenii să aducă prinos celor iubiţi şi dispăruţi. După acest praznic inedit, templul este de fiecare dată ars din temelii.

Un martor a declarat pentru E!: "Am pus muzica lui David Bowie de când am plecat din campus, până la templu şi înapoi. Mulţi şi-au pictat pe chip acel fulger colorat pe care îl purta Bowie, în onoarea lui.", relatează nme.com.

Burning Man ("Omul care arde") este un festival de opt zile ce se desfăşoară anual (începând cu 1986) la Black Rock City, un oraş construit temporar în statul Nevada. Evenimentul începe în ultima zi de luni a lui august şi se încheie în prima zi de luni a lui septembrie, care coincide cu sărbătoarea Labor Day.

Numele festivalului provine de la obiceiul de a se incendia o marionetă uriaşă, care este aprinsă sâmbătă seara, în ajunul încheierii acestuia. Este organizat de compania Black Rock City, LLC.

Numărul participanţilor a crescut de la o ediţia la alta, ajungând în 2013 la aproape 70.000.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii şi cunoscut pentru reinventarea periodică a stilului său, Bowie este considerat un influent inovator în muzică.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Space Oddity" (1969), "The Man Who Sold the World" (1970), "Ziggy Stardust" (1972), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent material discografic, al 28-lea din carieră, intitulat "Blackstar", a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua în care artistul a împlinit vârsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit pe 10 ianuarie, după o luptă de 18 luni cu cancerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici