Cercetătorii au descoperit ARN şi vitamina B3 pe un asteroid din apropierea Pământului

ARN şi vitamina B3 au fost găsite în mostrele colectate de pe asteroidul Ryugu care a trecut prin apropierea Pământului, potrivit CNN.

3125 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au descoperit ARN şi vitamina B3 pe un asteroid din apropierea Pământului

Cercetătorii au descoperit ARN şi vitamina B3 pe un asteroid din apropierea Pământului

Când cercetătorii au analizat probele colectate din două locuri diferite de pe asteroid au găsit o componentă a ARN, precum şi vitamina B3, un element cheie pentru metabolismul organismelor vii.

Aceste informaţii ar putea dezvălui povestea legată de originea sistemului nostru solar, susţin specialiştii

Un studiu care detaliază rezultatele a fost publicat marţi în revista Nature Communications.

Ryugu este un asteroid bogat în carbon, în formă de diamant, care măsoară aproximativ 1 km. Hayabusa2 a fost prima misiune care a colectat o mostră de pe suprafaţa unui asteroid şi apoi a trimis-o pe Pământ.

Echipamentul Agenţiei japoneze de explorare Aerospaţială a colectat o mostră de pe suprafaţa asteroidului în februarie 2019, apoi a tras în asteroid pentru a crea un crater cu o lăţime de 10 metri. Un eşantion a fost colectat din acest crater în iulie 2019. Apoi, Hayabusa2 a zburat pe lângă Pământ şi a aruncat eşantionul care a aterizat în Australia în decembrie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici