Certurile în familie, mai frecvente între soacre şi nurori

Cu toate că bărbaţii sunt aceia care se plâng de cele mai multe ori că soacrele lor intervin în viaţa de cuplu, soţiile se ceartă mai des cu mamele partenerilor, potrivit unui studiu publicat de dailymail.co.uk.

453 afișări
Imaginea articolului Certurile în familie, mai frecvente între soacre şi nurori

Certurile în familie, mai frecvente între soacre şi nurori (Imagine: Filmul "Soacra mea e o scorpie")

Studiul, efectuat pe un eşantion de câteva sute de familii, sugerează că mamele sunt mult mai predispuse să se certe cu nurorile decât cu ginerii lor.

Aproape două treimi dintre nurorile participante la studiu le-au acuzat pe soacrele lor de "gelozie nejustificată şi de dragoste maternă exagerată".

Un procent asemănător a fost înregistrat în rândul mamelor de bărbaţi, care s-au plâns că au fost izolate şi excluse din familie de nurorile lor.

Terri Apter, coordonator al studiului, psiholog la Newham College, Cambridge, şi-a petrecut 20 de ani efectuând cercetări asupra familiilor britanice, iar pentru acest studiu a intervievat 49 de cupluri şi alte 156 de persoane.

Apter a explicat că atât soacrele, cât şi nurorile, încercând să obţină poziţia de femeie dominantă în familie, se simt ameninţate unele de celelalte. Cele mai multe conflicte apar din cauza faptului că unele le critică pe celelalte sau chiar le subminează autoritatea.

Soţiile trebuie să gătească, să menţină curăţenia şi să se ocupe de copii, expunându-se astfel în faţa criticilor venite din partea soacrelor, mai în vârstă, cu mai multă experienţă, care a făcut deja toate aceste lucruri în trecut.

Apter a dezvăluit faptul că 75% din cuplurile participante la acest studiu au raportat că au anumite probleme în familie din cauza unei soacre sau a unei nurori, dar numai 15% din relaţiile dintre soacre şi gineri au fost descrise ca fiind "dificile".

Creşterea numărului glumelor pe seama soacrelor făcute de bărbaţi este o consecinţă a faptului că bărbaţii reacţionează diferit faţă de femei, în situaţii tensionate. "Femeile încearcă să facă lucrurile să meargă mai bine şi nu se simt bine ştiind că nu reuşesc să se înţeleagă cu soacrele lor", a explicat Apter. "Cea mai bună modalitate de a pune capăt certurilor familiale dintre soacre şi nurori este să arăţi că îţi respecţi soacra, respectiv nora", a concluzionat Apter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici