Charles Aznavour, spitalizat din cauza "oboselii", şi-a amânat un concert la Geneva

Charles Aznavour, în vârstă de 90 de ani, a fost spitalizat "cu titlu preventiv" din cauza unei infecţii şi a fost nevoit să îşi amâne concertul pe care urma să îl susţină vineri la Geneva, potrivit organizatorilor, însă prietenii starului vorbesc despre o simplă "oboseală" a artistului francez.

263 afișări
Imaginea articolului Charles Aznavour, spitalizat din cauza "oboselii", şi-a amânat un concert la Geneva

Charles Aznavour, spitalizat din cauza "oboselii", şi-a amânat un concert la Geneva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul de origine armeană este tratat pentru "o infecţie contractată în ultimele zile", a precizat compania organizatoare, Opus One, fără să ofere alte precizări.

Cântăreţul şi organizatorii vor căuta o soluţie "pentru a reprograma acest concert după cel mai scurt interval de timp posibil", a adăugat Opus One într-un comunicat, promiţând că va dezvălui noi informaţii "cât de curând".

Charles Aznavour "nu are absolut nimic grav", a declarat pentru AFP ataşatul de presă al artistului. Cântăreţul francez, victimă a unui "puseu de oboseală", va fi externat "în cursul acestei zile", a adăugat aceeaşi sursă.

În cadrul unei serii de concerte care marchează a 90-a aniversare a starului, cântăreţul Charles Aznavour a susţinut trei concerte în Statele Unite şi în Canada, în septembrie, şi a cântat apoi la Moscova, pe 3 octombrie. Un alt concert este programat pentru 22 noiembrie în oraşul belgian Anvers.

Cântăreţul s-a stabilit de mai mulţi ani în Elveţia. Şi-a construit o casă în apropiere de Lacul Leman, la Saint Sulpice, în apropiere de Lausanne, pentru a fi aproape de fiul său cel mic, Nicolas, un cercetător specializat în mecanismele energetice ale creierului.

"Totul mă interesează, absolut totul (...) citesc în fiecare zi, am trei cărţi din care citesc zilnic - romanul pe care vreau să îl citesc, o carte din care învăţ lucruri noi şi manuale de limbi străine, pe care le exersez în mod regulat", a dezvăluit Charles Aznavour într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică elveţiană RTS.

"În ultimele două luni, am vizitat zece capitale. Un critic, care a crezut că era inteligent, a spus că acesta este turneul meu de adio şi că eu nu voi mai susţine alte turnee (...). Nu este un adio, este un «la revedere», ne vedem din nou data viitoare", a explicat artistul francez.

Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de imigranţi armeni, născut cu numele Charles Aznavourian, a venit pe lume pe 22 mai 1924, la Paris. Supranumit "Sinatra francez", Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul şi vocea lui atipice, înainte de a fi deveni celebru începând cu jumătatea anilor '50. Este unul dintre cei mai simpatizaţi şi mai longevivi cântăreţi francezi, a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană.

Artistul francez a sărbătorit în primăvară împlinirea vârstei de 90 de ani printr-un concert pe care l-a susţinut la Berlin. Artistul a cântat în această vară la Frankfurt, Londra, Varşovia, Barcelona şi Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici