Charles, moştenitorul tronului britanic de peste 59 de ani, a stabilit un record istoric

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic de peste 59 de ani, a stabilit, miercuri, un record insolit, deoarece niciodată în istoria monarhiei britanice un membru al familiei regale nu a purtat atât de mult timp ca acesta titlul de "moştenitor prezumtiv", a anunţat palatul Buckingham.

369 afișări
Imaginea articolului Charles, moştenitorul tronului britanic de peste 59 de ani, a stabilit un record istoric

Charles, moştenitorul tronului britanic de peste 59 de ani, a stabilit un record istoric (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiul cel mare al reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 62 de ani, avea trei ani atunci când a devenit primul în ordinea succesiunii la tron, acelaşi loc pe care îl ocupă şi miercuri, după 59 de ani, două luni şi 14 zile, au anunţat reprezentanţii palatului Buckhingham.

Elizabeth a II-a a devenit regină a Marii Britanii pe 6 februarie 1952.

Prinţul Charles a doborât astfel recordul stabilit de stră-străbunicul lui, regele Edward al VII-lea. Acesta a fost desemnat "moştenitor prezumtiv" încă de la naşterea sa, pe 9 noiembrie 1841, deoarece mama lui, regina Victoria, se afla deja pe tronul Marii Britanii. El i-a succedat mamei sale, decedată pe 22 ianuarie 1901, după ce a fost prinţ moştenitor timp de 59 de ani, două luni şi 13 zile.

Moştenitorul prezumtiv este întotdeauna fiul - sau fiica cea mare în abstenţa unui moştenitor de sex masculin - al suveranului sau a suveranei. Drepturile primului plasat în ordinea de succesiune la tron nu pot fi afectate de naşterea unor fraţi sau unor surori.

În ciuda acestor reguli stricte, mulţi dintre britanici şi-ar dori ca William, fiul cel mare al prinţului Charles, intens mediatizat în această perioadă din cauza apropiatei sale căsătorii cu Kate Middleton, să încalce normele de politeţe şi să urce pe tronul britanic în locul tatălui său.

Un sondaj publicat în urmă cu o săptămână arăta că o treime dintre supuşii majestăţii sale Elizabeth a II-a şi-ar dori ca regina să abdice peste doi ani pentru a-i lăsa tronul nepotului ei William.

Un alt sondaj publicat după câteva zile a confirmat această preferinţă: 76% dintre persoanele intervievate considerau că William ar fi un rege mai bun decât tatăl lui, iar 75% dintre respondenţi erau de părere că viitoarea prinţesă Kate Middleton ar fi o regină mai bună decât Camilla, a doua soţie a prinţului Charles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici