Cheryl Boone Isaacs, primul preşedinte afroamerican al Academiei de film americane

Cheryl Boone Isaacs a devenit miercuri primul preşedinte afroamerican al Academiei de film americane, organizaţia care decernează în fiecare an prestigioasele premii Oscar, a anunţat instituţia într-un comunicat.

89 afișări
Imaginea articolului Cheryl Boone Isaacs, primul preşedinte afroamerican al Academiei de film americane

Cheryl Boone Isaacs (Imagine: Hepta)

Ea este cea de-a treia femeie care ocupă această funcţie, după Fay Kanin, preşedinte al Academiei de film americane între 1979 şi 1983, şi celebra Bette Davis, care s-a aflat în fruntea instituţiei timp de două luni în 1941, potrivit revistei Variety.

Cheryl Boone Isaacs îl înlocuieşte în această funcţie pe Hawk Koch, care a ocupat fotoliul de preşedinte al Academiei de film americane timp de un an.

Cheryl Boone Isaacs face parte din ramura "Relaţii publice" a academiei, care reuneşte specialişti în publicitate, consultanţi şi directori de marketing, alături de echipele lor artistice şi tehnice.

Această ramură, ca toate celelalte - actori, regizori, tehnicieni, compozitori - votează în fiecare an pentru a decerna premiile Oscar.

Cheryl Boone Isaacs este în prezent preşedinte al CBI Enterprises, o companie care a participat la producţia unor filme precum "The Artist", "Discursul regelui" şi "Precious" - toate trei recompensate cu Oscaruri.

Într-un interviu acordat revistei Variety, miercuri, Cheryl Boone Isaacs a declarat că speră că alegerea sa "va inspira actuala generaţie, prin proliferarea şcolilor de cinema, dar şi pe tinerii de toate etniile care doresc să facă o carieră în industria cinematografică".

În afară de organizarea galei de decernare a premiilor Oscar, Cheryl Boone Isaacs, al cărei mandat ar putea dura până la patru ani, va supraveghea în timpul preşedinţiei sale înfiinţarea Muzeului cinematografiei al Academiei, care va fi inaugurat la Los Angeles în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici