Chinurile divorţului: Războaie pentru pentru peştişorul din acvariu, somonul afumat sau tigăi

Atunci când un cuplu divorţează, disputele privind casa sau maşina familiei sunt frecvente. Totuşi, foştii soţi ajung să poarte adevărate războaie şi pentru lucruri mai mărunte, cum ar fi o tigaie sau un borcan de muştar scump.

517 afișări
Imaginea articolului Chinurile divorţului: Războaie pentru pentru peştişorul din acvariu, somonul afumat sau tigăi

Chinurile divorţului. Războaie pentru pentru peştişorul din acvariu, somonul afumat sau tigăi (Imagine: Shutterstock)

Avocaţii care se ocupă de divorţuri se întâlnesc des cu astfel de cazuri, fiind surprinşi să constate că unii oameni sunt dispuşi să plătească cheltuieli de judecată enorme pentru lucruri care ar costa mult mai puţin dacă le-ar înlocui, informează Daily Mail.

Unul dintre cazurile neobişnuite este cel al unui bărbat care s-a ataşat atât de tare de o tigaie încât nu a vrut să renunţe la ea sub niciun chip după divorţ. "Soţia lui a luat tigaia când s-a mutat, aşa că el i-a luat inelul de logodnă. Când, până la urmă s-au înţeles, a trebuit să se întâlnească la jumătatea distanţei dintre noile lor case pentru a schimba cele două bunuri", a spus avocatul David Milburn despre cazul său.

O altă clientă a lui şi-a dorit neapărat ca fostul soţ să-i înapoieze delicatesele luate din frigider, un somon afumat şi un borcan scump de muştar. "Eu i-am explicat că va costa mult mai mult să pornească o acţiune în instanţă decât să cumpere alte produse la fel, dar ea a dorit neapărat să le aibă pe cele luate de fostul soţ", a mai spus avocatul.

Firma de avocatură Pannone, din Manchester, a realizat un studiu privind neînţelegerile în divorţ asupra împărţirii bunurilor de o mai mică valoare. Fiona Wood, una dintre avocaţi, a explicat că cei care divorţează sunt dispuşi să plătească sume enorme instanţei pentru lucruri de o mai mică valoare, cum ar fi CD-uri, cărţi, peştişori aurii sau aspiratoare.

Chiar şi divorţurile care implică sute de mii de euro pot fi întârziate din cauza disputelor pentru lucruri care costă doar câţiva euro. "Unele cupluri se ceartă doar de dragul de a se certa. Costurile de judecată sunt mult mai mari, dar o fac doar pentru a demonstra ceva fostului", a concluzionat ea.

O altă dispută ciudată a fost cea a cuplului care deţinea un centru de echitaţie şi un armăsar valoros. Înţelegerea privind bunurile s-a oprit la modul în care sperma calului va fi împărţită. "Veţi fi surprinşi cum cuplurile împart lucruri valoroase fără probleme, dar sunt dispuşi să arunce cu mii de euro pentru cele mai ciudate posesii. Cheia e să-ţi menţii capul limpede şi să-ţi spui că e doar o afacere", a menţionat avocata Amanda McAlister.

O dispută celebră privind împărţirea bunurilor după divorţ a fost cea dintre fotbalistul Ashley Cole şi Cheryl Cole privind custodia celor doi câini chihuahua, Buster şi Coco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici