Chris De Burgh, primul artist pop care susţine un concert în Iran în ultimii 30 de ani

Chris De Burgh va susţine un concert la Teheran, în noiembrie, alături de o trupă iraniană, acesta fiind primul show pop din ţară din ultimii 30 de ani, potrivit unui post de televiziune iranian, citat de Reuters.

30 afișări
Imaginea articolului Chris De Burgh, primul artist pop care susţine un concert în Iran în ultimii 30 de ani

Chris De Burgh, primul artist pop care susţine un concert în Iran în ultimii 30 de ani

De Burgh, care are mulţi fani în Iran, a vizitat ţara pentru prima dată în mai şi a indicat că speră că autorităţile îi vor permite să susţină un concert.

Cântăreţul de origine irlandeză ar putea cânta alături de trupa iraniană Arian.

"Concertul este programat pentru ultima săptămână a lunii noiembrie, la stadionul Azadi din Teheran, care are o capacitate de 12.000 de locuri", a spus Majid Roqani, şeful departamentului de relaţii cu publicul al Companiei artistice şi culturale Taraneh Sharqi.

Roqani a fost citat de site-ul de internet al Press TV, postul de televiziune de stat în limba engleză.

Acesta este primul concert susţinut de o trupă de pop iraniană împreună cu un cântăreţ din Vest în republica islamică, de la revoluţia din 1979.

Cântecele pop vestice cu versuri sunt interzise de autorităţile iraniene, deşi la posturile radio se mai difuzează versiuni instrumentale ale acestora.

Versiuni pirat ale celor mai recente albume din Vest se pot găsi pe piaţa neagră.

Arian şi De Burgh au înregistrat un cântec, intitulat "A Light for Eternity", care a fost interpretat, în mai, la centrul cultural din Teheran unde cântăreţul a susţinut o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici