Christian Bale ar putea să îl interpreteze pe Steve Jobs într-un film regizat de David Fincher

Actorul galez Christian Bale ar putea interpreta rolul principal într-un film despre viaţa şi cariera lui Steve Jobs regizat de David Fincher.

107 afișări
Imaginea articolului Christian Bale ar putea să îl interpreteze pe Steve Jobs într-un film regizat de David Fincher

Actorul galez Christian Bale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

David Fincher, care a regizat deja un film biografic, "The Social Network", un portret cinematografic al lui Mark Zuckerberg, cofondatorul reţelei de socializare Facebook, intenţionează să regizeze în viitorul apropiat un film dedicat lui Steve Jobs, informează site-ul publicaţiei Le Nouvel Observateur.

Potrivit site-ului Thewrap.com, David Fincher, aflat încă în negocieri, ar fi condiţionat implicarea sa în acest proiect de prezenţa actorului Christian Bale, care a putut fi văzut de curând pe marile ecrane în comedia "American Hustle". Producătorii de la Hollywood încearcă în această perioadă să îl convingă pe starul galez să accepte acest rol, mai ales că Bale se află în prezent într-o pauză profesională, după filmările de pelicula cu accente biblice "Exodus", regizată de Ridley Scott.

Filmul - care va fi turnat la sfârşitul acestui an şi începutul anului 2015 - va avea la bază biografia devenită bestseller "Steve Jobs", de Walter Isaacson. Scenaristul Aaron Sorkin a adaptat deja această carte apărută la sfârşitul anului 2011, la scurt timp după decesul fondatorului grupului Apple.

Steve Jobs a făcut deja obiectul unui film biografic independent, intitulat "jOBS". În acel lungmetraj, regizat de Joshua Michael Stern, apărut în 2013, rolul principal a fost jucat de Ashton Kutcher.

Galezul Christian Bale a fost distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel, Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când a jucat în filmul "Imperiul soarelui" (1987).

Au urmat rolurile din "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Începuturi" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008), "Terminator - Salvarea" (2009) şi "Cavalerul negru: Legenda renaşte" (2012).

Starul galez a câştigat în 2011 premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar graţie evoluţiei sale din drama "Luptătorul/ The Fighter". Recent, Christian Bale a jucat în filmul "Ţeapă în stil american/ American Hustle", de David O. Russel, rolul escrocului Irving Rosenfeld, pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar 2014, la categoria "cel mai bun actor în rol principal".

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

David Fincher este regizorul unor filme bine primite atât de public, cât şi de criticii de cinema, precum "Alien 3", "Se7en", "Fight Club - Sala de lupte", "Strania poveste a lui Benjamin Button", "Reţeaua de socializare/ The Social Network" şi "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl with the Dragon Tattoo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici