Christian Bale, împiedicat de autorităţile din China să se întâlnească cu un disident local - VIDEO

Christian Bale, care se îndrepta spre locuinţa unui disident chinez, arestat la domiciliu, a fost oprit din drumul său de autorităţile locale, care i-au cerut actorului galez să facă cale întoarsă

167 afișări
Imaginea articolului Christian Bale, împiedicat de autorităţile din China să se întâlnească cu un disident local - VIDEO

Christian Bale, împiedicat de autorităţile din China să se întâlnească cu un disident local

Starul din "Cavalerul negru" a făcut o călătorie de opt ore, plecând din Beijing, pentru a-l cunoaşte pe Chen Guangcheng, un disident orb care militează pentru drepturile omului, aflat în regim de arest la domiciliu în ultimele 15 luni, informează contactmusic.com.

În momentul în care au ajuns în apropiere de satul Dongshigu, Christian Bale şi echipa de jurnalişti de la postul CNN au fost opriţi de ofiţeri din poliţia chineză şi obligaţi să facă cale întoarsă.

În înregistrarea care a surprins acest incident pe peliculă, Bale poate fi auzit strigând spre translatorul grupului "De ce nu pot să-l vizitez pe acest om?" -, în momentul în care oficialii chinezi încercau să confişte camera jurnaliştilor de la CNN.

Actorul s-a întors în cele din urmă spre automobilul cu care venise şi a plecat din acel loc, însă poliţiştii chinezi nu s-au mulţumit doar cu atât, ci l-au urmărit cu o camionetă încă 30 de minute pe drumul de întoarcere.

În timpul acestei urmăriri, Christian Bale a explicat în faţa camerei video motivaţia acelei vizite: "Voiam doar să îl cunosc pe acel om, să îi strâng mâna şi să îi spun că este o sursă de inspiraţie pentru noi. Nu sunt curajos făcând aceste lucruri. Localnicii care înfruntă autorităţile, care îl vizitează pe Chen şi pe familia lui şi care apoi sunt bătuţi sau arestaţi... ei bine, vreau să îi ajut. Acest lucru nu este însă ceva natural pentru mine, nu este un lucru care îmi face de obicei plăcere - nu este ceva despre mine. Însă aceasta a fost una dintre acele situaţii în care nu am putut să întorc capul şi să privesc în altă parte".

Starul galez se află în această perioadă în China pentru a promova cel mai recent film în care a jucat, lungmetrajul "The Flowers of War", o dramă a cărei acţiune se desfăşoară în China anilor 1930.

Christian Bale a fost distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel, Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când a jucat în filmul "Imperiul soarelui" (1987). Au urmat rolurile din "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Începuturi" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008) - filmul cu cele mai mari încasări din 2008 - şi "Terminator - Salvarea" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici