Christopher Lee lansează un album heavy metal în ziua în care va împlini 91 de ani

Actorul britanic Christopher Lee, interpretul vrăjitorului malefic Saruman din trilogia cinematografică "Stăpânul inelelor", va lansa un album heavy metal - al doilea din carieră, pe 27 mai, în ziua în care va împlini vârsta de 91 de ani.

311 afișări
Imaginea articolului Christopher Lee lansează un album heavy metal în ziua în care va împlini 91 de ani

Christopher Lee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumul se intitulează "Charlemagne: The Omens of Death" şi reprezintă o continuare a albumului de rock simfonic "Charlemagne: By the Sword and the Cross", pe care starul britanic l-a lansat pe piaţă în anul 2010, informează site-ul revistei New Musical Express.

Noul material discografic include 10 piese şi a fost realizat în colaborare cu Richie Faulkner, chitaristul trupei Judas Priest.

Actorul Christopher Lee a avut mai multe incursiuni în muzica rock în ultimii ani, înregistrând câteva colaborări cu trupele Manowar şi Rhapsody of Fire, dar şi un album de colinde de Crăciun, interpretate în stilul heavy metal.

Christopher Lee a jucat de mai multe ori în tinereţe rolul contelui Dracula, în numeroase producţii cinematografice inspirate de acest personaj, dar şi-a dobândit celebritatea graţie unor roluri mai recente, precum cel al contelui Dooku din trilogia "Războiul stelelor" şi cel al maleficului Saruman din "Stăpânul inelelor".

Actorul britanic a lansat în 2010 un album de metal simfonic despre viaţa lui Carol cel Mare, intitulat "Charlemagne: By the Sword and the Cross". Christopher Lee susţine că este un descendent al lui Carol cel Mare şi că a înregistrat acest album în onoarea ilustrului său strămoş.

Christopher Lee a jucat în 275 de filme începând din anul 1946 şi deţine recordul Guinness pentru cele mai multe roluri jucate în cinematografie. Actorul a fost înobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi a primit premiul Academy Fellowship din partea British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - considerat cel mai preţios trofeu acordat de instituţia britanică - în anul 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici