Christopher Walken, în rolul unui mafiot într-un film regizat de Clint Eastwood

Actorul american Christopher Walken va interpreta rolul mafiotului Angelo "Gyp" DeCarlo, în adaptarea cinematografică a musicalului "Jersey Boys", în regia cineastului Clint Eastwood.

211 afișări
Imaginea articolului Christopher Walken, în rolul unui mafiot într-un film regizat de Clint Eastwood

Christopher Walken (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american, în vârstă de 70 de ani, cunoscut pentru rolurile ameninţătoare din "Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter" şi "Iubire adevărată/ True Romance", este şi un dansator experimentat, jucând în "West Side Story" înainte de a deveni actor, informează bbc.co.uk. El şi-a arătat calităţile de dansator şi în videoclipul formaţiei Fatboy Slim "Weapon of Choice".

Adaptarea cinematografică a musicalului "Jersey Boys" - care prezintă istoria trupei Four Seasons - a avut o istorie turbulentă. Filmul trebuia să fie produs iniţial de studiourile Warner Bros. şi să îl aibă ca regizor pe Jon Fabreau, cel care a realizat şi "Omul de oţel/ Iron Man", însă directorii grupului Warner au decis să blocheze acest proiect cinematografic în noiembrie 2012.

Proiectul a fost resuscitat în luna mai a anului acesta, când celebrul actor american Clint Eastwood a acceptat să regizeze pelicula.

De asemenea, revista Variety a anunţat săptămâna trecută că John Lloyd Young, Erich Bergen şi Michael Lomenda vor juca în filmul "Jersey Boys".

"Jersey Boys" este un musical creat sub forma unui documentar, care relatează înfiinţarea, ascensiunea, succesul şi în final destrămarea trupei rock'n'roll din anii '60 The Four Seasons.

Acest musical a avut premiera pe Broadway în 2005 şi de atunci a fost prezentat în cadrul unui turneu în America de Nord şi a avut reprezentaţii pe West End din Londra, la Las Vegas, Chicago, Toronto, Melbourne şi Singapore. Spectacolul a câştigat în 2006 patru premii Tony, inclusiv la categoria "cel mai bun musical", şi în 2009 a fost recompensat cu prestigiosul Laurence Olivier Award la aceeaşi categorie.

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane/ Million Dollar Baby" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006).

Christopher Walken este un prolific actor american de teatru şi film, care a interpretat peste o sută de roluri în diverse producţii cinematografice şi de televiziune, câştigător al premiului Oscar pentru rol secundar în 1978, graţie prestaţiei sale din filmul "Vânătorul de cerbi". Alte roluri notabile au fost cele din "Perspectiva unei crime" (1984), "Afacere de familie" (1986), "King of New York" (1990), "Batman revine" (1992), "Pulp Fiction" (1994) şi "Prinde-mă! Dacă poţi" (2002), pentru care a primit o a doua nominalizare la Oscar. El a apărut şi în videoclipurile unor artişti de marcă, precum Madonna şi Fatboy Slim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici