Cina tradiţională de Crăciun. De la găleata cu aripioare de la KFC la curcanul la cuptor. Ce se mănâncă în diferite zone ale globului

În toate colţurile lumii, sărbătoarea Crăciunului este aşteptată de cei mici, dar şi de cei mari. Masa din seara zilei de 24 decembrie reprezintă o adevărată provocare pentru gospodine, dar şi un moment de fericire şi înălţare sufletească.

1670 afișări
Imaginea articolului Cina tradiţională de Crăciun. De la găleata cu aripioare de la KFC la curcanul la cuptor. Ce se mănâncă în diferite zone ale globului

Cina tradiţională de Crăciun. De la găleata cu aripioare de la KFC la curcanul la cuptor. Ce se mănâncă în diferite zone ale globului

Sărbătoarea naşterii Domnului este aşteptată an de an cu bucurie. Mulţi sunt fericiţi de venirea moşului, în timp ce alţii se simt împliniţi atunci când se strânge întreaga familie la masă. Şi cum Crăciunul este şi despre ceea ce mâncăm, iată cum arată o cină tradiţională în diferite ţări ale lumii:

Italia

Italienii încă păstrează tradiţia „festa dei sette pesci”, adică festinul celor şapte peşti. Aceştia pregătesc, în mod obligatoriu, şapte tipuri de peşti fie la cuptor, fie cu sos de roşii, fie fripţi la tigaie. Ideea e să fie inclusiv şapte reţete diferite.

Marea Britanie

Curcanul este cel mai popular fel de mâncare de Crăciun. Alte feluri de mâncare populare includ şunca sau friptura de vită, dar în Marea Britanie, curcanul este cu siguranţă felul principal ales. Adesea, oamenii cumpără un curcan congelat, îl decongelează şi apoi îl pregătesc în cuptor timp de câteva ore înainte de a adăuga garnituri, sosuri.

Polonia

Polonezii au un aperitiv ceva mai special. Dacă noi nu suntem obişnuiţi să mâncăm ciorbă de Crăciun, în Republica Polonă borşul de sfeclă este nelipsit. Acesta conţine şi nişte găluşte umplute cu ciuperci numite uszka.

Puerto Rico

Aici, sărbătoarea Crăciunului începe chiar din luna noiembrie, mâncărurile fiind multe şi diverse. Totuşi,  doar pe 24 decembrie aceştia servesc arroz con gandules, un orez special pregătit cu mazăre şi porumb şi condimentat cu ulei de măsline şi usturoi

Bahamas

Ziua de Crăciun reprezintă o mare sărbătoare culinară pentru bahamieni. Localnicii pregătesc una dintre cele mai diverse cine de pe glob care include curcan, şuncă, macaroane cu brânză, mazăre, orez făcut cu lapte de cocos, dar şi salată de cartofi.

Etiopia

Aici nu se sărbătoreşte Crăciunul pe 24 decembrie, ci la 2 săptămâni distanţă.  Cei mai mulţi etiopieni pregătesc o tocăniţă din carne de pui, miel sau vită, în care adaugă legume şi ouă. Neapărat, aceasta trebuie să fie picantă.

Japonia

Tradiţia de Crăciun din Japonia este de a cumpăra o „găleată cu aripioare de la KFC”. Totul a pornit din anii ’70, atunci când a avut loc campania „Kentucky for Christmas”. Nu se ştie adevărul din spatele acesteia (unii susţin că directorul de atunci al KFC Japonia a promovat puiul ca fiind mâncarea tradiţională de Crăciun a americanilor), însă un lucru este cert: a avut un real succes.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici