Cinci specii noi de arici cu blană moale au fost descoperite în Asia de Sud-Est

  • Cercetătorii dezvăluie două specii complet noi de arici cu blană moale descoperite în pădurile tropicale din Sumatra şi Vietnam, aducând o perspectivă revoluţionară asupra biodiversităţii în Asia de Sud-Est.
  • Cele trei specii promovate de la statutul de subspecii demonstrează că, în ciuda cercetărilor anterioare, natura continuă să surprindă, subliniind nevoia unei explorări mai amănunţite a vieţii sălbatice.
434 afișări
Imaginea articolului Cinci specii noi de arici cu blană moale au fost descoperite în Asia de Sud-Est

Sursa foto: quentinmartinez.fr

Cercetătorii de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Smithsonian, SUA, au descoperit cinci specii noi de arici în Asia de Sud-Est. Două dintre aceste specii sunt complet noi, în timp ce celelalte trei au fost considerate anterior subspecii, dar au fost promovate acum la nivelul de specii, scrie Sky News.

Aricii fac parte din categoria celor cu blană moale şi fără spini, iar descoperirea a fost făcută utilizând ADN-ul pentru identificarea diferitelor linii genetice. Cele două specii complet noi, numite Hylomys vorax şi H. macarong, au fost găsite în pădurile tropicale din Sumatra de Nord, respectiv Vietnamul de Sud.

Celelalte trei specii, promovate de la statutul de subspecii, poartă numele de H. dorsalis, H. Maxi şi H. peguensis şi au fost găsite în Borneo de Nord, Sumatra/ Peninsula Malaezia şi diverse ţări din Asia de Sud-Est.

Aceste descoperiri subliniază faptul că încă există lucruri noi de găsit chiar şi în grupurile de animale bine studiate, conform autorului principal Dr. Arlo Hinckley. Aricii, activi pe timp de zi şi noapte, sunt omnivori, consumând o varietate de insecte, nevertebrate şi fructe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici