Cine înşală mai des: femeile sau bărbaţii?

Până nu demult, se credea că bărbaţii înşală mai des şi aceasta se explică prin faptul că pot ceda mai uşor impulsurilor sexuale. Dar nici femeile nu se lasă mai prejos şi pot fi la fel de aventuroase.

6888 afișări
Imaginea articolului Cine înşală mai des: femeile sau bărbaţii?

Sursa FOTO: Profimedia Images

Conform estimărilor, 20 la sută dintre bărbaţi înşală, un procent destul de longeviv. Femeile însă au recuperat şi i-au depăşit pe bărbaţi, cifrele ajungând de la 15 la 50 la sută, a declarat pentru "The Post" psihiatrul american Kenneth Rosenberg. Totuşi, ce le deosebeşte pe femei de bărbaţi este capacitatea de a ghici mai uşor un partener care calcă strâmb, faţă de bărbaţii care nu au aceeaşi abilitate.

Terapeutul sexual Candice Cooper-Lovett este de acord că abilitatea femeilor de a-şi ascunde infidelitatea este cel puţin spus adaptabilă. „Înşelatul este un secret pe care multe femei îl iau cu ele în mormânt pentru că bărbaţii nu pot face faţă acestor informaţii, în acelaşi mod în care reacţionează femeile”, explică Lovett. 

De asemenea, merită menţionat faptul că studiile emergente sugerează că această dinamică s-ar putea schimba. Un sondaj online include momentan 61.901 de femei şi 31.238 de bărbaţi (rezultatele încă sunt schimbătoare şi actualizate zilnic). În total, 67.3% dintre bărbaţii care înşală au spus că şi-au înşalat partenerul mai mult de o singură dată. Dintre aceştia, 21.5% au fost suspectaţi că au înşelat, în comparaţie cu 40.1% dintre femei. În final, 39.2% dintre bărbaţii care au călcat strâmb au spus că au fost prinşi în cele din urmă, comparat cu 48% dintre femei.

„Fidelitatea ţine de hotărârea celor doi, pentru că în prezent sunt foarte multe relaţii deschise, deci nu putem vorbi de infidelitate dacă cei doi îşi permit să aibă relaţii în afara cuplului. Infidelitatea este un comportament care generează gelozie, suferinţă, despărţire, produce drame. in prezent cred ca infidelitatea este tolerate mai mult în societatea contemporană pentru că nu există sancţiune social celui care înşală”, a explicat psihologul Keren Rosner.

„Cred că în ultima perioadă procentul crescut al infidelităţii femeilor este dovada libertăţii şi a independeţei lor, dar să nu omitem faptul că sunt mult mai multe femei decât bărbaţi. Procentual sunt mult mai multe femei şi poate şi acest aspect creşte numărul lor atunci când le comparăm cu infidelitatea bărbatului. Este o toleranţă în ultima perioadă în ceea ce priveşte înşelatul partenerului. Nu mai este un subiect tabu, nu este un subiect de scandal şi de drame cum era în trecut. Femeia nu mai are teama de a fi abandonată, in mometul în care este abandonată nu mai poată să se susţină din punct de vedere material ci ea este mult mai liberă să-şi aleagă partenerul atunci când relaţia nu mai este funcţională”, a mai adăugat Rosner. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici