Cipru: Blestem cu caracter sexual, într-un sit antic

Un blestem cu caracter sexual a fost descoperit în timpul unor săpături efectuate într-un sit datând din secolul al VII-lea, în Cipru, potrivit unor informaţii transmise de presa cipriotă.

108 afișări
Imaginea articolului Cipru: Blestem cu caracter sexual, într-un sit antic

Cipru: Blestem cu caracter sexual, într-un sit antic

"Blestemul, scris în limba greacă pe o tăbliţă din plumb, sună astfel: "să te doară penisul atunci când faci dragoste", a declarat pentru săptămânalul Cyprus Weekly Pierre Aupert, un arheolog francez, responsabil cu săpăturile din fostul sit regal Amathus, aflat în apropiere de Limassol (sud).

Aupert a precizat că pe tăbliţă apare un bărbat ce ţine în mâna dreaptă un obiect asemănător unei clepsidre.

Inscripţia datează din secolul al VII-lea, când religia creştină era foarte răspândită pe insula mediteraneană, ceea ce l-a determinat pe arheolog să creadă că textul se referă la activităţi de vrăjitorie sau şamanism, rămăşiţe ale erei păgâne.

Vechea cetate Amathus a fost fondată de fenicieni, în jurul anului 1500 î.Hr. şi s-a îmbogăţit graţie culturii de cereale şi minelor de cupru. Oraşul, capitala regionala din perioada prezenţei romane, era unul prosper în secolul al VII-lea, înainte de a fi abandonat, cinci secole mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici