Circa 1.700 de persoane au pozat nud pentru a marca noul sezon de vară al Operei din Munchen - FOTO

Aproximativ 1.700 de persoane au pozat nud într-o piaţă din Germania, pentru o instalaţie de artă a fotografului Spencer Tunick, care va marca deschiderea noului sezon al Operei din Munchen.

629 afișări
Imaginea articolului Circa 1.700 de persoane au pozat nud pentru a marca noul sezon de vară al Operei din Munchen - FOTO

Circa 1.700 de persoane au pozat nud pentru a marca noul sezon de vară al Operei din Munchen (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Voluntarii, ale căror trupuri au fost pictate în roşu sau auriu, au fost aliniaţi astfel încât să formeze nişte dungi de fotograful american, care a dorit astfel să reinterpreteze o scenă din "Inelul Nibelungilor" de Richard Wagner, informează mirror.co.uk.

Instalaţia de artă, realizată în Max-Joseph Platz din Munchen, are rolul de a marca deschiderea sezonului de vară al Bayerische Staatsoper.

"Instalaţiile lui Tunick implică zeci, sute sau mii de voluntari; iar fotografiile sale sunt mărturii ale acestor evenimente", au spus oficialii operei.

"Aceste mase de oameni, care nu exprimă sexualitate, devin lucruri abstracte care provoacă sau reconfigurează concepţiile despre nuditate şi viaţă privată", au mai spus aceştia.

Tunick a început să facă fotografii cu nuduri în locuri publice în timpul unei vizite la Londra, în 1986. Dar abia în 1994 a început să organizeze regulat adunări de oameni care să accepte să pozeze nud în locuri celebre.

De atunci, el a realizat peste 75 de astfel de instalaţii de artă, în locuri diverse, precum Sydney Opera House, Marea Moartă şi Barcelona.

Cea mai mare instalaţie a fost realizată în Mexic, în urmă cu cinci ani - 18.000 de oameni au pozat în piaţa principală din Mexico City.

"Pentru mine, nuditatea este ca o materie primă... alţi artişti folosesc uleiul sau lutul. Îmi place că, în masă, nuditatea poate fi transformată într-un număr infinit de forme şi lucruri abtracte, în timp ce peisajul pe care îl aleg, rural, urban, în interior, este ca o pânză", spune Tunick.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici