Cirque du Soleil a sărbătorit 25 de ani printr-un nou record Guinness

Celebra trupă Cirque du Soleil a sărbătorit, marţi, la Montréal, 25 de ani de la înfiinţare, prilej cu care a stabilit şi un nou record Guinness, la categoria "cei mai mulţi artişti de circ pe picioroange".

146 afișări
Imaginea articolului Cirque du Soleil a sărbătorit 25 de ani printr-un nou record Guinness

Cirque du Soleil a sărbătorit 25 de ani printr-un nou record Guinness (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei 900 de artişti de circ, purtând tricouri numerotate pe care scria "Cirque du Soleil 25e", au mers pe picioroange, pe o distanţă de câteva zeci de metri în Montréal, în apropierea sediului general al acestei trupe celebre pe plan mondial.

Un purtător de cuvânt al trupei a anunţat la microfon că a fost stabilit un nou record Guinness, la categoria "cei mai mulţi artişti de circ pe picioroange".

În 2004, Cirque du Soleil a stabilit primul record mondial de acest tip, reunind în acelaşi loc sute de artişti de circ care au mers pe picioroange. Recordul lor a fost ulterior doborât de japonezi, iar apoi de un grup de 625 de tineri canadieni, în 2008.

Cirque du Soleil i-a invitat, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare, pe artiştii şi pe angajaţii lor din Fortaleza (Brazilia), Las Vegas, New York şi Orlando (Statele Unite), Lisabona (Portugalia), Macao (China), Montréal (Canada), Nagoya şi Tokyo (Japonia), dar şi populaţia civilă din Moscova să se grupeze şi să defileze pe picioroange în oraşele lor, au indicat organizatorii acestui eveniment.

Picioroangele au stat la originea Cirque du Soleil. În 1980, un marş pe picioroange, pe distanţa de 90 de kilometri, a reprezentat o etapă importantă care a condus la înfiinţarea acestei trupe de circ.

Fondatorul Cirque du Soleil, Guy Laliberté, a renunţat cu această ocazie specială la antrenamentul său de viitor turist spaţial, pentru a asista la această manifestare.

Guy Laliberté, fost artist de circ, plasat pe poziţia 261 în topul celor mai bogaţi oameni din lume alcătuit de revista Forbes, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari, urmează să plece, în luna septembrie, cu o navetă Soyuz, pe ISS, devenind astfel cel de-al şaptelea turist spaţial.

Cirque du Soleil a fost înfiinţată în 1984. În prezent, această trupă numără peste 4.000 de angajaţi, dintre care peste 1.000 sunt artişti profesionişti de circ, care provin din peste 40 de ţări, inclusiv România.

În 2009, Cirque du Soleil va prezenta 19 spectacole diferite, în America de Nord, Europa, Asia şi Oceania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici