Clădirea din Los Angeles unde este organizată gala premiilor Oscar se va numi Dolby Theater

Teatrul din Hollywood unde este organizată de peste 10 ani ceremonia de decernare a premiilor Oscar a fost redenumit, marţi, primind numele noului său sponsor, Dolby, un pionier în tehnologia audio, după ce fostul sponsor, Kodak, şi-a declarat falimentul şi a rupt contractul de sponsorizare.

363 afișări
Imaginea articolului Clădirea din Los Angeles unde este organizată gala premiilor Oscar se va numi Dolby Theater

Clădirea din Los Angeles unde este organizată gala premiilor Oscar se va numi Dolby Theater (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, Dolby, o companie înfiinţată în Marea Britanie, dar care are sediul în California, a anunţat că a semnat un contract cu CIM Group, proprietarul complexului Hollywood & Highland Center, unde sunt decernate Oscarurile, şi a precizat că a cedat în favoarea acestui teatru dreptul de a folosi numele Dolby pentru următorii 20 de ani.

"Dolby este o marcă recunoscută în lumea întreagă pentru faptul că asigură cea mai bună senzaţie şi cea mai realistă din divertismentul sonor", a declarat un reprezentant al acestei companii, Kevin Yeaman.

"Acest parteneriat cu CIM ne permite nu doar să asigurăm o expunere mondială a galei Oscarurilor, ci şi pentru inovaţiile firmei Dolby", a adăugat el.

"Dolby are o relaţie îndelungată cu Hollywoodul şi a adus contribuţii semnificative industriei de divertisment", a declarat cofondatorul CIM Group Shaul Kuba. "Suntem mândri să îi avem ca parteneri", a adăugat acesta.

Semnarea acordului între Dolby şi CIM a fost salutată şi de Academia de film americană, organizatoarea prestigioasei ceremonii de decernare a premiilor Oscar.

Această organizaţie consideră "că premiile trebuie decernate la Hollywood. Acesta este locul în care Academia şi industria cinematografică îşi au rădăcinile", a declarat preşedintele instituţiei, Tom Sherak.

Un tribunal din New York specializat în legea falimentului a autorizat, în februarie, compania Kodak, o societate legendară, cu o vechime ce depăşeşte un secol, declarată însă în faliment, să rupă contractul de sponsorizare a teatrului, în valoare de 3,6 milioane de dolari pe an.

Teatrul, inaugurat în noiembrie 2001, are 3.332 de locuri şi găzduieşte gala de decernare a premiilor Oscar din anul 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici