Clint Eastwood şi David Lynch promovează meditaţia ca remediu contra stresului provocat de războaie

Cineastul Clint Eastwood şi regizorul David Lynch s-au aflat printre celebrităţile care au participat, luni, la New York, la o întâlnire organizată pentru a promova meditaţia ca mijloc eficient de combatere a stresului cauzat de războaie.

22 afișări
Imaginea articolului Clint Eastwood şi David Lynch promovează meditaţia ca remediu contra stresului provocat de războaie

Clint Eastwood şi David Lynch promovează meditaţia ca remediu contra stresului provocat de războaie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Foşti combatanţi din Al Doilea Război Mondial, din Vietnam şi din Irak au participat la acest eveniment, organizat în scopuri caritabile de Metropolitan Museum of Art, la iniţiativa cineastului american David Lynch.

David Lynch, regizorul în vârstă de 64 de ani al unor filme celebre precum "Omul elefant/ Elephant Man" (1980), "Catifeaua albastră/ Blue Velvet" (1986) şi "Calea Misterelor/ Mulholland Drive" (2001), coordonează activitatea unei fundaţii pentru o "educaţie bazată pe conştiinţă şi pace", care urmează învăţăturile unui guru renumit - Maharishi Mahesh Yogi.

În opinia lui David Lynch, meditaţia transcedentală îi poate ajuta pe pacienţii suferind de sindrom posttraumatic (Post-Traumatic Stress Disorder/ PTSD), o tulburare de comportament întâlnită tot mai frecvent în cazul militarilor care se întorc de pe fronturile din Irak şi din Afganistan.

"Sunt un partizan necondiţionat al meditaţiei transcedentale, pe care o practic de aproape 40 de ani", a declarat Clint Eastwood, cunoscut vreme îndelungată pentru rolurile sale de "tip dur" pe care le-a interpretat pe marele ecran.

Dan Burks, un fost militar combatant, a susţinut un discurs emoţionant, în care a vorbit despre sechelele de natură psihologică cauzate de tragediile petrecute în timpul războiului, când a trebuit să ucidă, iar mulţi dintre camarazii săi au murit.

"PTSD este o rană, la fel de gravă ca atunci când îţi pierzi o mână sau un picior. Însă poţi să îl învingi", a declarat acest militar american, relatând apoi aspecte din viaţa sa, după ce a descoperit meditaţia transcedentală. "E un lucru care face diferenţa dintre rai şi iad".

La eveniment a participat şi renumita creatoare americană de modă Donna Karen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici