Colin Firth nu este un admirator al familiei regale britanice

Actorul Colin Firth a declarat într-un interviu recent că nu este un admirator al familiei regale britanice, mărturisind că are "o problemă" cu "conducătorii nealeşi prin vot", informează femalefirst.co.uk.

42 afișări
Imaginea articolului Colin Firth nu este un admirator al familiei regale britanice

Colin Firth nu este un admirator al familiei regale britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul britanic este nominalizat la premiul Oscar pentru prestaţia sa din drama "The King's Speech". În acest film, Colin Firth joacă rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, care reuşeşte printr-un admirabil exerciţiu de voinţă şi cu ajutorul unui logoped australian să îşi învingă bâlbâiala de care suferea încă din copilărie, pentru a deveni monarhul care a condus Marea Britanie cu fermitate şi înţelepciune în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pentru acest rol, Colin Firth a fost recompensat deja la începutul lunii ianuarie cu Globul de Aur, a fost nominalizat la premiile Screen Actors Guild şi a fost premiat de asociaţiile de critici de film din Chicago, Phoenix, New York şi Los Angeles.

Actorul a mărturisit recent că nu era la curent cu detaliile despre viaţa monarhului britanic înainte de începerea pregătirilor pentru acest rol, declarând, totodată, că nu este o persoană "care să urmărească atent detalii despre vieţile membrilor familiei regale". Totodată, el a recunoscut că instituţia monarhiei îl face să se simtă "neconfortabil".

Cu ocazia unui interviu acordat în timpul emisiunii "Piers Morgan Tonight", difuzată în seara de vineri în Statele Unite, Colin Firth a ţinut să precizeze: "Ei (membrii familiei regale, n.r.) par să fie foarte simpatici. Însă mie îmi place cu adevărat să votez. Este unul dintre lucrurile mele preferate".

Realizatorul de televiziune Piers Morgan l-a întrebat imediat: "Deci, o instituţie ai cărei membri nu sunt aleşi prin vot nu prea îţi este pe plac?". Actorul britanic a replicat: "Da, acest lucru reprezintă o problemă penru mine. Sunt persoane nealese prin vot".

Actorul britanic Colin Firth, în vârstă de 50 de ani, pare să fie unul dintre marii favoriţi în cursa pentru obţinerea Oscarului la categoria "cel mai bun actor în rol principal", graţie interpretării sale din drama "The King's Speech", în care joacă rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii.

Colin Firth este un actor britanic de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului "Mândrie şi prejudecată". Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria "Jurnalul lui Bridget Jones" - în care a jucat alături de Renee Zellweger şi Hugh Grant -, musicalul "Mamma Mia!", "Fata cu cercel de perlă", "Pur şi simplu dragoste" şi "Pacientul englez".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici