Compania de producţie a cineastului Clint Eastwood, dată în judecată pentru "furtul" unui scenariu - VIDEO

Un producător american a depus plângere în justiţie, marţi, contra studiourilor Warner şi a companiei de producţie cinematografică a regizorului Clint Eastwood, pe care le-au acuzat că i-au "furat" un scenariu pe baza căruia au produs filmul "Lovitură cu efect/ Trouble with the Curve".

96 afișări
Imaginea articolului Compania de producţie a cineastului Clint Eastwood, dată în judecată pentru "furtul" unui scenariu - VIDEO

Compania de producţie a cineastului Clint Eastwood, dată în judecată pentru "furtul" unui scenariu - VIDEO (Captură video)

Filmul "Lovitură cu efect/ Trouble with the Curve", lansat în 2012, a marcat revenirea pe marele ecran a actorului-regizor Clint Eastwood, în rolul unui bătrân impresar de baseball care încearcă să îşi îmbunătăţească relaţia cu fiica sa în timpul unei ultime misiuni de recrutare de talente.

Potrivit plângerii depuse în justiţie de Ryan Brooks, studiourile Warner şi compania de producţie deţinută de Clint Eastwood, Malpaso Productions, au încălcat legea drepturilor de autor, împrumutând numeroase elemente dintr-un scenariu scris de el.

"Este un caz de înţelegere între două companii pentru a fura corpul, structura, tema şi spiritul unui scenariu unic, original şi deja depus", declară reclamantul, care solicită daune de câteva zeci de milioane de dolari.

Filmul "Trouble with the Curve", regizat de Robert Lorenz, nu a fost un succes de box office, obţinând încasări de doar 48,9 milioane de dolari pe plan mondial.

Reprezentanţii studiourilor Warner Bros. nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici