Compozitorul Andrei Tudor: Nu am plagiat piesa "Pe-o margine de lume"

Andrei Tudor, compozitorul piesei "Pe-o margine de lume", câştigătoarea finalei naţionale a Eurovision, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a plagiat melodia, precizând că, dacă se va demonstra totuşi acest lucru, o va retrage din concurs.

30 afișări
Imaginea articolului Compozitorul Andrei Tudor: Nu am plagiat piesa "Pe-o margine de lume"

Compozitorul Andrei Tudor: Nu am plagiat piesa "Pe-o margine de lume"

TVR va numi o comisie care să analizeze acuzaţiile de plagiat aduse piesei "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Şuteu), interpretată de Nico şi Vlad Miriţă, care va reprezenta România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia.

Înfiinţarea unei comisii care să analizeze piesa "Pe-o margine de lume" a fost luată după ce, pe forumul Televiziunii Române, au fost postate mai multe mesaje care îi acuzau de plagiat pe Nico şi Vlad Miriţă. Mai mulţi forumişti susţin că piesa "Pe-o margine de lume" se aseamănă cu melodia "La magia del corazon", cântată de David Bustamante.

Pe de altă parte, Andrei Tudor, compozitorul piesei "Pe-o margine de lume", interpretată de Nico şi Vlad Miriţă, susţine că nu a auzit niciodată melodia "La magia del corazon" şi nu ştie nici cine a compus-o.

Andrei Tudor a precizat că a ascultat piesa cântată de David Bustamante, după ce a auzit acuzaţiile de plagiat care i s-au adus. În plus, el a susţinut că nu a plagiat piesa lui Bustamante şi că în cele două melodii apar în refren trei note care se repetă.

"Am ascultat şi eu piesa pe care sunt acuzat că am plagiat-o, dar nu are nicio legătură cu plagiatul. O piesă plagiată presupune că ai făcut ceva cu intenţie. Ori această creaţie îmi aparţine mie. Sunt trei note repetate de două ori în refrenul piesei, dar nu are nicio legătură cu plagiatul. Dacă va demonstra cineva că piesa mea este plagiată, o voi retrage, dar nu cred că se poate demonstra acest lucru", a declarat Andrei Tudor.

El consideră că piesa lui "Pe-o margine de lume" este "mult mai bună" decât "La magia del corazon". "Piesa mea cred că e mult mai bună, pentru că am o experienţă de 20 de ani de muzică în spate şi dacă aş fi vrut să plagiez, aş fi plagiat în mod inteligent", a subliniat Andrei Tudor.

Pe de altă parte, Nico, cea care interpretează alături de Vlad Miriţă piesa "Pe-o margine de lume", a declarat pentru MEDIAFAX că piesa nu este plagiată. "Nu cred în aceste acuzaţii. Am ascultat piesa respectivă şi nu seamăna cu a noastră", a spus Nico.

Finala selecţiei naţionale Eurovision, organizată de Societatea Română de Televiziune şi difuzată sâmbătă seara pe TVR1, a fost câştigată de Nico şi Vlad Miriţă, piesa "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Şuteu) urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia, din luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici