Concert anti-SIDA la Londra, organizat de Nelson Mandela

Fostul preşedinte al Africii de Sud Nelson Mandela, laureat al unui premiu Nobel pentru pace, va organiza, în cadrul campaniei sale internaţionale împotriva maladiei SIDA, un concert uriaş care va avea loc la Londra, în iunie 2008, informează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Concert anti-SIDA la Londra, organizat de Nelson Mandela

Concert anti-SIDA la Londra, organizat de Nelson Mandela

Evenimentul va avea loc pe 27 iunie în Hyde Park, în inima Londrei, şi va marca, în acelaşi timp, faptul că, pe 18 iulie 2008, Nelson Mandela împlineşte 90 de ani.

Fostul preşedinte sud-african a făcut anunţul cu ocazia dezvelirii unei statui cu efigia sa în faţa parlamentului britanic. Realizat de sculptorul Ian Walters, monumentul a fost aşezat alături de statuile foştilor premieri britanici Winston Churchill şi Benjamin Disraeli, a fostului preşedinte american Abraham Lincoln şi a fostului premier sud-african Jan Smuts.

Campania sa, botezată "46664" - numărul matricol purtat de Mandela în timpul celor 27 de ani de închisoare - are ca scop atragerea atenţiei asupra maladiei SIDA care a provocat milioane de victime în Africa subsahariană.

Africa de Sud este una dintre ţările cele mai afectate de virusul HIV, cu 5,5 milioane de persoane seropozitive.

Mandela a mulţumit populaţiei britanice pentru campania condusă pentru eliberarea sa, apoi persoanelor care au participat la adunarea de pe stadionul Wembley în 1990, după ieşirea sa din închisoare, şi apoi s-a declarat "mândru" să anunţe concertul.

Unul dintre fiii lui Nelson Mandela a murit din cauza maladiei SIDA, în ianuarie 2005.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici