Concert Jean Racine la Bucureşti

Cântăreţul senegalez Jean Racine va susţine joi, începând cu ora 20.30, un concert în Club A din Bucureşti, informează Institutul Francez.

27 afișări
Imaginea articolului Concert Jean Racine la Bucureşti

Concert Jean Racine la Bucureşti

Jean Racine s-a născut şi a crescut în Senegal. Deşi a fost pasionat de muzică încă din copilarie, când a descoperit albumele cântăreţilor Bob Marley, Tracy Chapman sau Cat Stevens, el a urmat o şcoală de comerţ din Strasbourg, după care s-a stabilit în Franţa.

Cântecul şi muzica sunt mijloacele de expresie ale lui Jean Racine, al cărui drum în viaţă e influenţat de întâlniri întâmplătoare. Cu o diplomă în buzunar şi câteva compoziţii, el a plecat la Paris, oraş care îl cucereşte cu farmecul străduţelor sale şi al locurilor mai puţin umblate pe care le străbate pas cu pas, de nenumărate ori. Jean Racine descrie cu multă poezie evenimentul care-l marchează şi care va da un nou curs vieţii sale, zborul unui fluture care îl călăuzeşte la întâmplare, spre un cântăreţ care interpreta "No woman no cry" în faţa unui public adunat în stradă.

Un an mai târziu, prin magia internetului, Roy Music dă peste înregistrări din cântecele lui şi îl ia sub aripa sa. De curând, a înregistrat primul său album, "Ivre du son", între New York şi Paris, realizat de Henry Hirsch, producătorul lui Lenny Kravitz şi al Vanessei Paradis.

Spectacolul pe care îl va susţine la Bucureşti va demonstra că francofonia se conjugă cu talent şi modernitate. Intrarea la concert este gratuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici