Concertele lunii iunie: Diana Krall, Patricia Kaas şi Steve Vai se numără printre celebrităţile internaţionale care vor concerta în România

Cântăreţele Diana Krall şi Patricia Kaas, chitaristul Steve Vai şi trupele Deep Purple şi Uriah Heep se numără printre celebrităţile internaţionale care vor concerta în luna iunie în România.

382 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii iunie: Diana Krall, Patricia Kaas şi Steve Vai se numără printre celebrităţile internaţionale care vor concerta în România

Concertele lunii iunie: Diana Krall, Patricia Kaas şi Steve Vai (Imagine: Mediafax Foto)

În luna iunie, cântăreaţa Patricia Kaas revine în România, unde va susţine trei concerte - la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. Astfel, pe 23 iunie, Patricia Kaas va concerta la Sala Palatului, unde va interpreta piesele de pe cel mai recent album al său - "Kaas Chante Piaf". Concertul programat în Bucureşti face parte din turneul de promovare a albumului, lansat pe 5 noiembrie 2012, pentru a comemora 50 de ani de la moartea marei artiste Edith Piaf.

De asemenea, Patricia Kaas va cânta la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, pe 24 iunie, într-un concert-tribut dedicat tot celebrei artiste Édith Piaf. Şi cei din Iaşi o vor putea asculta în această lună pe Patricia Kaas, pe 19 iunie, în Piaţa Palatului Culturii, în cadrul aceluiaşi turneu.

Cântăreaţa Diana Krall va susţine un concert, pe 30 iunie, la Sala Palatului din Bucureşti. Astfel, Diana Krall se întâlneşte pentru a doua oară cu amatorii de jazz din Bucureşti, într-un concert de promovare a celui mai recent album al său, "Glad Rag Doll". Diana Krall a vândut peste şase milioane de albume în Statele Unite şi peste 15 milioane în întreaga lume. În 2009, revista Billboard a clasat-o pe locul secund în topul artiştilor de jazz ai ultimului deceniu. Este unul dintre cel mai bine vânduţi artişti ai timpului ei şi singura cu opt albume ce au debutat pe poziţii fruntaşe în top Billboard Jazz Albume.

Celebrul chitarist Steve Vai va reveni în România pentru un concert pe care îl va susţine la Arenele Romane din Bucureşti. Astfel, pe 25 iunie, de la ora 20.00, Steve Vai se întoarce la Bucureşti pentru a susţine un concert alături de Evolution Tempo Orchestra, sub bagheta lui George Natsis, în cadrul primei ediţii a festivalului Eco Fest. Concertul de la Arenele Romane face parte din "Evolution Tempo Orchestra Tour" şi în deschidere vor cânta trupele Publika şi Hynoptique. Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, compoziţiile sale putând fi considerate adevărate opere de artă. În timp ce majoritatea muzicienilor ar putea fi încadraţi cu uşurinţă într-o anumită categorie, viziunea muzicală unică a lui Steve Vai rămâne imposibil de clasificat. După mai bine de 20 de ani, continuă să îmbine măiestria şi abilitatea artistică profundă pentru a explora spectrul emoţiilor umane.

Pe de altă parte, şi trupele Deep Purple şi Uriah Heep vor concerta în luna iunie în România. Membrii Deep Purple sunt consideraţi a fi printre pionierii genului heavy-metal. Chiar dacă a fost măcinată de-a lungul timpului de numeroase schimbări de componenţă, formaţia britanică se află în 2013 într-un turneu mondial intitulat "Now What?", care va ajunge la Cluj-Napoca pe 7 iunie, pe stadionul Cluj Arena, în cadrul Cluj Arena Music Fest 2013. Fanii români vor avea ocazia să fredoneze împreună cu trupa câteva din cele mai cunoscute piese, precum "Smoke on the Water", "Child in Time" şi "Speed King".

De asemenea, trupa britanică Uriah Heep va concerta la Arenele Romane din Bucureşti, pe 11 iunie. Formaţia Uriah Heep a susţinut numeroase concerte în România, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe ale ţării şi se întoarce în acest an în Capitală. Artiştii sunt pregătiţi să demonstreze încă o dată că rock-ul se practică indiferent de vârstă şi le promit tuturor fanilor români o atmosferă incendiară. În cadrul concertului, fanii prezenţi vor putea asculta şi piesele consacrate, precum "Lady in Black", "July Morning", "Gipsy" şi "Easy Livin", dar şi piese de pe cele mai recente materiale discografice ale formaţiei. Pe parcursul celor 40 de ani de activitate, Uriah Heep a trecut prin schimbări de componenţă în rândul soliştilor, basiştilor şi bateriştilor, dar muzica lor continuă să încânte fani din lumea întreagă.

Concertele şi spectacolele lunii iunie în România:

1 iunie

Kelis - în Club B.O.A. din Bucureşti (de la ora 23.00)

Smiley & Band - în Hard Rock Cafe din Bucureşti (de la ora 22.00).

LaLa Band - Arenele Romane ("LaLa Love Forever") (de la 19.30).

2 iunie

Cancer Bats - clubul Ageless din Capitală

6 iunie

Taxi - Arenele Romane din Bucureşti (în deschidere vor cânta "Vocile României" Dragoş Chircu, Anthony Icuagu, Cristina Caramarcu în duet cu Marcel Lovin, Daria Corbu, Ciprian Teodorescu şi Bianca Cristea, duetul Vlad Stoia - Beatrice Vlădan)

Cvartetul Voces - Sala Radio (19.00)

7 iunie

Deep Purple - la Cluj Arena Music Fest 2013, Cluj-Napoca. În aceeaşi zi, la Cluj Arena Music Fest 2013 vor mai concerta Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică & Friends, Compact, Holograf, Proconsul şi Bere Gratis.

Phoenix - "Live at Tomis" în parcarea Maritimo Shopping Center din Constanţa (de la ora 18.00). În deschiderea concertului pe scenă vor urca Corneliu Stroe & Foxy Lady Band, Concret, Punch Therapy şi Phenomenon.

8 iunie

UB40 - la Cluj Arena Music Fest 2013 la Cluj-Napoca. În a doua zi a festivalului vor mai cânta Smiley, Alex Velea, Ştefan Bănică, Antonia şi Delia.

Slow Magic, Giraffage şi Mister Lies - în Control Club din Bucureşti (de la ora 22.00)

Radio Music TV 2013, ediţia a doua (Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Moonlight Breakfast, Nişte Băieţi şi Changing Skins) - la Arenele Romane din Bucureşti (de la ora 19.00)

11 iunie

Uriah Heep - la Arenele Romane din Bucureşti (de la ora 20.00)

13 şi 14 iunie

Festivalul International Rock in Parc (The Troggs - 13 iunie, ora 22.00, şi The Animals - 14 iunie, ora 22.30) - Arenele Romane din Bucureşti

14 iunie

Bogdan Ota - "Day of Wrath - "Revelaţia" şi Nordic Sonata Orchestra - la Cinema Patria din Bucureşti (de la ora 20.00)

15 iunie

Bogdan Ota - "Day of Wrath - "Revelaţia" şi Nordic Sonata Orchestra - la Cinema Patria din Bucureşti (de la ora 20.00)

"12 Years of Nights.ro" cu Martin Buttrich, Enersto Ferreyra, Francesca Lombardo, Pagal, Zece şi Hozoc - la Arenele Romane din Bucureşti (de la ora 21.00)

19 iunie

Patricia Kaas - Piaţa Palatului Culturii din Iaşi (de la ora 20.30)

21 - 23 iunie

"Backyard Weekend 2013" cu Nouvelle Vague (live), Dub FX (live), Pillowtalk (live), DJ Vadim, Mario Basano, Nick Monaco şi Clarian (Footprintz) - la Arenele Romane, Casa Presei Libere şi Casa Universitarilor din Bucureşti.

Electric Castle Festival 2013 - la Castelul Bánffy din Bonţida, din judeţul Cluj

23 iunie

Patricia Kaas - Sala Palatului din Bucureşti (de la ora 20.00)

24 iunie

Patricia Kaas - Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca (de la ora 20.30)

25 iunie

Steve Vai - Arenele Romane din Bucureşti (de la ora 20.00)

Orquesta Buena Vista Social Club - Sala Palatului din Bucureşti (de la ora 20.00)

26 iunie

Orquesta Buena Vista Social Club - Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca (de la ora 20.00).

28 iunie

Solomun, Jozif, Pagal, Dubsons, Nu Zău şi Manole - Arenele Romane din Bucureşti (de la ora 22.00)

30 iunie

Diana Krall - la Sala Palatului din Bucureşti (de la ora 19.00)

Cryptopsy - spaţiul de desfăşurare din Bucureşti nu a fost anunţat (de la ora 20.00)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici