Concertele lunii septembrie în Bucureşti: Leonard Cohen şi Anathema, capete de afiş

Septembrie aduce în peisajul concertistic bucureştean nume precum Leonard Cohen, Il Divo şi Anathema, dar şi evenimente muzicale cu influenţe balcanice sau inspirate din atmosfera de carnaval.

1304 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii septembrie în Bucureşti: Leonard Cohen şi Anathema, capete de afiş

Concertele lunii septembrie: Leonard Cohen şi Anathema, capete de afiş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toamna concertelor în Bucureşti debutează cu hard rock, dar şi cu un eveniment plin de culoare.

Miercuri, pe 5 septembrie, începând cu ora 18:00, la Club Fabrica din Bucureşti se va desfăşura concertul a două dintre cele mai importante trupe ale scenei mondiale de metal extrem Marduk & Immolation. Invitaţi speciali vor fi Sinate, Forsaken World şi Heaving Earth.

La Arenele Romane va avea loc, pe 7 septembrie, începând cu ora 20.00, Karnivale, un concert care îmbină muzică, fachiri, picioroange, focuri de artificii, clovni şi alte elemente de "scamatorie". Invitaţi sunt Reboot, Butch, Onur Ozer, Sis, Pushkarev şi Mano. Accesul persoanelor sub 18 ani la eveniment este strict interzis.

Vineri, 21 septembrie 2012, Arenele Romane din Bucureşti vor găzdui concertul grupului Rezident Ex, unde activează în prezent Ovidiu Ioncu Kempes, fostul solist al trupei Cargo. Acest concert reprezintă singura apariţie a formaţiei în Bucureşti în acest an.

Trubadurul canadian Leonarh Cohen revine pentru a treia oară la Bucureşti, într-un concert de promovare a celui mai recent album al său, "Old Ideas", care conţine "zece cântece noi, pe care nimeni nu le ştie, dar toţi le vor preţui". Evenimentul este programat pentru 22 septembrie şi va avea loc în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 20.30. După un lung periplu pe toate meridianele globului, în perioada 2008 - 2010, după seri de spectacole în care Leonard Cohen a cules aplauze din partea spectatorilor cuceriţi de muzica sa, noul turneu al lui Leonard Cohen, "Old Ideas Tour 2012", pune faţă în faţă cântecele de pe noul album şi majoritatea pieselor care l-au transformat în legendă pe poetul-cântăreţ.

Pe 23 septembrie, în Jukebox Venue, rockerii de la Anathema revin la Bucureşti pentru un concert care face parte din turneul de promovare al celui mai recent album, intitulat "Weather Systems". Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să asculte live, începând cu ora 21.00, atât piesele de pe ultimul material discografic, cât şi melodiile care au adus celebritate trupei.

În perioada 23-29 septembrie, Bucureştiul va răsuna de muzică simfonică. Astfel, pe 23 septembrie, de la ora 20.00, în Piaţa Constituţiei, IL DIVO, cvartetul format de cunoscutul om de televiziune britanic Simon Cowell, care este compus din patru artişti de naţionalităţi diferite - tenorul american David Miller, baritonul spaniol Carlos Marin şi tenorul elveţian Urs Bühler, cărora li se adaugă cântăreţul de muzică pop francez Sébastien Izambard - va susţine, în premieră în România, un concert care face parte din turneul mondial al formaţiei. Caracterul eterogen al trupei a asigurat şi succesul muzical al acesteia. Stilul impus de IL DIVO pe piaţa muzicală este cunoscut sub denumirea de "operă pop".

Între 23 şi 29 septembrie, în Capitală, se va desfăşura Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio. Ediţia de anul acesta, organizată de Societatea Română de Radiodifuziune, sub patronajul Preşedintelui României, va avea ca invitate orchestre ale radiourilor din Europa, recitalurile urmând să se desfăşoare atât la Sala "Mihail Jora" a Societăţii Române de Radiodifuziune, cât şi la Sala Mare a Palatului.

După succesul ediţiei din primăvară, Ministry of Sound revine la Bucureşti şi aduce la Turbohalle un nou concept: "Made in London". Evenimentul va avea loc pe 29 septembrie şi îi va avea ca invitaţi ca Stefano Noferini, Robert Babicz (Live), Popof, Patrick Hagenaar (Ministry of Sound Resident) şi DJ Optick.

Pe de altă parte, între 12 şi 25 septembrie, se va desfăşura ediţia a doua a turneului "Duelul viorilor". Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, însoţiţi de două dintre cele mai performante viori ale lumii - Stradivarius şi Guarneri -, şi pianistul Horia Mihail vor susţine a doua ediţie a turneului în oraşele Galaţi, Iaşi, Bacău, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Cluj-Napoca. Turneul include şi un concert la Sala Radio din Bucureşti, pe 19 septembrie.

Mult aşteptate de publicul bucureştean şi nu numai, două dintre concertele de mare interes ale lunii septembrie au fost anulate sau amânate. Organizatorii au anunţat că italianul Umbreto Tozzi, care trebuia să susţină un concert pe 15 septembrie, la Sala Palatului, şi-a anulat reprezentaţia din cauza unor probleme medicale. Totodată, concertul lui Lenny Kravitz, programat pentru 28 septembrie, în Piaţa Constituţiei, a fost amânat pentru 2013, din cauza unui angajament anterior al artistului.

Concertele şi spectacolele lunii eseptembrie în Bucureşti:

  • 5 septembrie - Marduk & Immolation, Club Fabrica, ora 18.00

  • 7 septembrie - Karnivale, Arenele Romane, ora 20.00; Breathelast, Private Hell Rock Club, ora 21.00; Experienced?!?, Ageless Club, ora 21.30

  • 8 septembrie - Smashed Mosquito, Coyote Cafe, ora 23.00

  • 19 septembrie - Duelul viorilor, Sala Radio, ora 19.00

  • 21 septembrie - Kempes şi Rezident Ex, Arenele Romane, ora 20.00

  • 21 - 23 septembrie - Balkanik! Festival 2012, Grădina Uranus

  • 22 septembrie - Leonard Cohen, Piaţa Constituţiei, ora 20.00

  • 23 septembrie - IL DIVO, Piaţa Constituţiei, ora 20.00

  • 23 septembrie - Anathema, Jukebox Venue, ora 21.00

  • 23 - 29 septembrie - Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici