Concertul aniversar Woodstock, anulat din lipsă de fonduri

Un concert aniversar Woodstock, pe care intenţiona să îl organizeze Michael Lang, unul dintre cei patru organizatori ai festivalului de acum 40 de ani, a fost anulat din cauza lipsei de fonduri, după cum a declarat Lang, citat de Rolling Stone.

11 afișări
Imaginea articolului Concertul aniversar Woodstock, anulat din lipsă de fonduri

Un concert aniversar Woodstock, anulat din cauza lipsei de fonduri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Lang, unul dintre cei patru parteneri care au organizat festivalul Woodstock în 1969, plănuia să organizeze, în aceeaşi perioadă, un concert gratuit la Prospect Park din Brooklyn.

După ce nu a găsit sponsori, care să acopere costurile evenimentului, ce se ridicau la 8 - 10 milioane de dolari, Lang s-a gândit să amâne manifestarea pentru luna septembrie, sperând să o poată programa în timpul Săptămânii Climatului (20 - 26 septembrie). Intenţia lui Lang era să facă din acest concert aniversar un eveniment cât mai "verde", însă, nu a putut obţine banii necesari.

Când vorbea despre acest proiect, în luna martie, Lang spunea că speră să îi aducă în concert pe unii artişti care au participat la Woodstock, precum Joe Cocker şi Santana.

Chiar dacă demersul său de a aniversa Woodstock cu un concert nu se va concretiza, Michael Lang rămâne ocupat cu alte evenimente legate de legendarul festival din '69. Astfel, pe 8 august, el se va întâlni cu regizorul Ang Lee şi cu scenaristul şi producătorul James Schamus, la Woodstock, în statul New York, pentru o proiecţie specială a comediei "Taking Woodstock", cel mai recent film al regizorului taiwanez laureat al premiilor Oscar şi Leul de Aur. Cu un scenariu semnat de James Schamus, pelicula are la bază o carte de Elliot Tiber, care, alături de părinţii săi, conducea un motel în Bethel (localitatea în care a avut loc Woodstock, aflată la sud-vest de oraşul cu acelaşi nume), în timpul festivalului.

În plus, pe 14 august, VH1 va difuza documentarul "Woodstock: Now & Then", regizat de Barbara Kopple, premiată cu Oscar. Filmul, semnat de Michael Lang, în calitate de producător executiv, va fi difuzat şi de History Channel, pe 17 august.

Totodată, pe 23 august, la Belleayre Mountain, la vest de Woodstock, Michael Lang va fi unul dintre prezentatorii de la Kidstock, un eveniment muzical care va include şi un tribut adus festivalului Woodstock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici