Concertul de la Bucureşti al lui Bryan Ferry, amânat pentru 18 septembrie

Concertul de la Bucureşti al lui Bryan Ferry, programat iniţial pe 1 mai, la Sala Palatului, a fost amânat pentru 18 septembrie, din cauza unor probleme de sănătate ale muzicianului, spaţiul de desfăşurare a evenimentului urmând să fie anunţat ulterior, informează organizatorul, One Event.

184 afișări
Imaginea articolului Concertul de la Bucureşti al lui Bryan Ferry, amânat pentru 18 septembrie

Concertul de la Bucureşti al lui Bryan Ferry, amânat pentru 18 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Detaliile privind noul loc de desfăşurare a concertului vor fi comunicate săptămâna viitoare.

Artistul a fost supus unor teste medicale amănunţite în ultimele două săptămâni. În urma rezultatelor, medicul personal al artistului i-a recomandat o pauză de minimum o lună între cele două turnee internaţionale, cel cu Roxy Music, pe care tocmai l-a încheiat în martie, în Noua Zeelandă, şi cel solo, din Europa, care ar fi trebuit să înceapă pe 19 aprilie. Aşadar primele şapte concerte programate inţial pentru luna aprilie şi cel de la Bucureşti, de pe data de 1 mai, au fost reprogramate.

Biletele achiziţionate pentru concertul de pe 1 mai rămân valabile pentru concertul din 18 septembrie. În cazul în care cei care şi-au cumpărat bilet nu pot sau nu doresc să participe la eveniment la noua dată, ei îşi pot recupera banii pe bilete de la punctele de vânzare de la care au fost achiziţionate. Pentru biletele achiziţionate online, cei care doresc returnarea acestora sunt rugaţi să trimită detaliile comenzilor pe adresa contact@eventim.ro. Suma reprezentând preţul biletului va fi rambursată integral în baza tichetului pe care cumpărătorul îl va prezenta ca fiind intact şi valid. Biletele pot fi returnate în perioada 15 aprilie - 14 mai.

Concertul lui Bryan Ferry din 18 septembrie este produs de One Event.

Bryan Ferry a fost spitalizat pe 6 aprilie, din cauza unei afecţiuni grave, a cărei natură nu a fost dezvăluită. Cântăreţul britanic a fost internat după ce a început să se simtă tot mai rău. La reşedinţa sa a fost chemată ambulanţa, iar cântăreţul a fost transportat la o clinică din Londra, unde a fost supus unui set de analize medicale.

Cântăreţul în vârstă de 65 de ani, care deţine o reşedinţă în cartierul Chelsea din Londra şi o casă la ţară în comitatul West Sussex, a fost obligat să îşi anuleze, pe 5 aprilie, concertul ocazionat de un eveniment asociat cu organizarea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Iniţial, s-a crezut că starul britanic ar fi suferit un infarct, însă purtătorul de cuvânt al solistului britanic a infirmat această informaţie.

Purtătorul de cuvânt al cântăreţului Bryan Ferry a confirmat atunci că starul se afla sub supravegherea medicilor care îi făceau o serie de analize: "Se simţea rău de ceva vreme, iar acum face aceste investigaţii medicale". El a mai spus că internarea artistului a fost o măsură de precauţie.

Bryan Ferry a susţinut recent un turneu mondial alături de foştii lui colegi din grupul Roxy Music, după reunirea trupei. Acest turneu s-a încheiat în Noua Zeelandă în luna martie.

În drumul spre Anglia, Bryan Ferry s-a oprit în India, unde a participat, la New Dehli, în calitate de membru al juriului într-o emisiune cu automobile de lux. Cântăreţul urma să se bucure de câteva zile de vacanţă, înainte de a începe un turneu european de patru luni, de această dată ca artist solo, care este programat să înceapă la Tel Aviv, pe 19 aprilie.

Bryan Ferry este considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni britanici din toate timpurile. A devenit faimos încă de la începutul anilor '70 pentru vocea suavă şi melancolică, pentru prezenţa scenică impecabilă şi elegantă şi pentru stilul vestimentar inconfundabil.

Supranumit adesea "Mr. Cool", "The King Of Cool" sau "The Electric Lounge Lizard", Ferry şi-a început cariera solo în anul 1973 când încă era membru al trupei Roxy Music, alături de un alt celebru compozitor şi muzician britanic, Brian Eno.

De-a lungul carierei impresionante a compus şi înregistrat 13 albume solo, trei dintre ele ajungând No.1 în Marea Britanie şi 8 albume cu Roxy Music. De asemenea, 10 din single-urile lansate de Ferry au intrat în Top 5 şi Top 10 UK Charts, în timp ce multe dintre hiturile sale au apărut pe diferite compilaţii şi soundtrack-uri pentru filme şi documentare precum "9 săptămâni şi jumătate", în regia lui Adrian Lyne, "Bitter Moon" al lui Roman Polansky, "Legend" de Ridley Scott, "Phenomenon" de Jon Turteltaub şi "The Walker" al lui Woody Harrelson.

Ca artist solo şi vocalist al trupei Roxy Music, Bryan Ferry a primit de-a lungul timpului multe premii şi distincţii printre care "Ivor Novello Award" pentru contribuţia extraordinară adusă muzicii britanice, "Q Life Time Achievement Award" pentru întreaga activitate a trupei Roxy Music, "BMI Icon Award" pentru influenţa semnificativă asupra noilor generaţii de muzicieni. El se alătură astfel unei companii selecte formate din figuri proeminente ale scenei muzicale internaţionale ca David Gilmour, Peter Gabriel, Van Morrison, Steve Winwood sau Ray Davies.

În 2001 albumul "As Time Goes By" a fost nominalizat la premiile Grammy pentru cel mai bun album pop-rock al unui artist solo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici