Concertul Live Earth Rio de Janeiro, suspendat din motive de securitate - AFP

Concertul Live Earth Rio de Janeiro, care ar fi trebuit să aibă loc pe 7 iulie, destinat atragerii atenţiei asupra ameninţării reprezentate de încălzirea globală, a fost suspendat din motive de securitate, după ce şi partea turcă a mega-concertului a fost anulată din aceleaşi motive, transmite AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Concertul Live Earth Rio de Janeiro, suspendat din motive de securitate - AFP

Concertul Live Earth Rio de Janeiro, suspendat din motive de securitate - AFP

Concertul urma să aibă loc pe celebra plajă Copacabana, dar autorităţile din Rio au fost de părere că poliţia nu va fi capabilă să controleze acest spectacol.

Poliţia din Rio este în prezent mobilizată pentru Jocurile panamericane, care vor începe pe 13 iulie, în contextul înfruntărilor cu traficanţii de droguri din suburbii. Pentru aceste Jocuri panamericane au fost mobilizaţi deja 18.000 de membri ai forţelor de ordine dintre care 6.000 sunt militari. În plus, poliţia este în război cu traficanţii de droguri din luna mai, conflict în care au murit până în prezent 19 persoane.

Printre artiştii care urmau să cânte la acest concert se numără Lenny Kravitz, Pharrell Williams şi Macy Gray (foto).

Concertul de la Rio de Janeiro ar putea, totuşi, avea loc sâmbătă dacă poliţia şi ministerul public al provinciei Rio ajung la un acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici