Consecinţele încălzirii globale: Care este ţara care foloseşte tehnologia de însămânţare a norilor pentru a provoca ploaia

  • În anii 1990, Emiratele Arabe Unite au introdus o metodologie de îmbunătăţire a ploii numită însămânţare a norilor.
  • Însămânţarea norilor este un proces de creştere a cantităţii de ploaie produsă de norii de deasupra, care este conceput pentru a îmbunătăţi problemele legate de lipsa apei în regiunile aride din jurul emiratelor.
  • Emiratele Arabe Unite au încheiat un parteneriat cu Centrul Naţional pentru Cercetare Atmosferică din Colorado şi cu NASA pentru a stabili metodologia programului de însămânţare a norilor.
1283 afișări
Imaginea articolului Consecinţele încălzirii globale: Care este ţara care foloseşte tehnologia de însămânţare a norilor pentru a provoca ploaia

Consecinţele încălzirii globale: Care este ţara care foloseşte tehnologia de însămânţare a norilor pentru a provoca ploaia

Creşterea temperaturilor la nivel global este drastic resimţită în Orientul Mijlociu, acolo unde lipsa apei a devenit o problemă care are impact atât asupra vieţii oamenilor, cât şi asupra sectorului agricol.

Emiratele Arabe Unite au introdus un grup de lucru numit Centrul Naţional de Meteorologie (NCM) din Abu Dhabi, unde se efectuează peste 1.000 de ore de însămânţare a norilor în fiecare an pentru a spori precipitaţiile, scrie CNBC.

Meteorologii de la centru trebuie să identifice norii potriviţi pentru însămânţare, cu scopul de a creşte rata precipitaţiilor. Ulterior, în atmosferă sunt trimise avioane specializate, care sunt încărcate cu rachete higroscopice pe aripi.

Fiecare rachetă de semnalizare conţine aproximativ un kilogram de componente de material sărat şi poate dura până la trei minute pentru a arde şi a intra în norii potriviţi. După ce agentul de însămânţare este introdus în nor, picăturile cresc în dimensiune, depăşind capacitatea norului de a le susţine împotriva gravitaţiei, ceea ce duce la eliberarea lor sub formă de picături de ploaie.

Abdulla Al Mandous, directorul general al centrului, a precizat că a început producţia propriului agent de însămânţare numit nano material, o sare fină acoperită cu oxid de titan, care este mai eficientă decât cea pe care o foloseşte în prezent.

,,Ne va oferi rezultate de trei ori mai eficiente decât flacoanele higroscopice", a spus el, potrivit CNBC.

Emiratele Arabe Unite au o medie anuală de precipitaţii mai mică de 200 de milimetri, în contrast cu media de 1.051 de milimetri a Londrei şi de 3.012 milimetri a oraşului Singapore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici