Copiii britanici cred că Winston Churchill a fost primul om care a ajuns pe Lună

O treime dintre şcolarii britanici cred că Winston Churchill, fostul premier al Marii Britanii din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost primul om care a ajuns pe Lună, potrivit rezultatelor unui sondaj publicate de dailymail.co.uk.

150 afișări
Imaginea articolului Copiii britanici cred că Winston Churchill a fost primul om care a ajuns pe Lună

Copiii britanici cred că Winston Churchill a fost primul om care a ajuns pe Lună

Pentru mulţi, Winston Churchill este una dintre cele mai mari personalităţi ale Marii Britanii, în schimb, pentru o treime dintre şcolarii ţării, cu vârste cuprinse între patru şi zece ani, acesta este primul om care a ajuns pe Lună. Churchill este confundat cu astronautul american Neil Armstrong, deşi cei doi s-au născut în secole diferite şi nu au locuit pe aceeaşi parte a Oceanului Atlantic.

Rezultatele sondajului au fost publicate la o lună după ce o altă anchetă, efectuată în rândul adulţilor britanici, a scos la iveală faptul că 25% dintre persoanele intervievate cred că Churchill este un personaj fictiv. Respondenţii au asociat numele mai degrabă cu un spot publicitar al companiei de asigurări Churchill, în care apare un câine cu acelaşi nume.

Potrivit sursei citate, în 2002, în urma unui sondaj realizat de BBC, Churchill a primit titlul de cea mai mare personalitate britanică, surclasând celebrităţi precum William Shakespeare, John Lennon şi Elizabeth I.

Sondajul realizat miercuri, la care au participat 1.400 de copii, a mai scos la iveală faptul că acestora nu le lipsesc numai cunoştinţele de istorie, ci şi cele legate de ştiinţă.

40% dintre copii cred că Mars (Marte, lb.eng.) este doar un tip de baton de ciocolată, în timp ce o treime dintre ei cred că Pământul nu este o planetă oficială.

Totuşi, copiii au spus că îşi doresc să înveţe mai mult despre univers, 75% dintre ei declarând că sunt interesaţi de astronomie.

Un sondaj realizat de Dairy Farmers of Britain printre copiii britanici, anul trecut, a scos la iveală faptul că aceştia nu posedă cunoştinţe de bază în ceea ce priveşte hrana şi nutriţia. Astfel, 10% dintre copiii cu vârsta medie de 8 ani nu ştiau că un cotlet de porc provine de la porc.

Sondajul, la care au participat 1.000 de copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani, a mai evidenţiat faptul că 18% dintre copii nu ştiu din ce se fabrică iaurtul. 2% dintre respondenţi au crezut că vacile dau ouă şi că bacon-ul provine de la vaci sau oi.

Anul acesta, din fericire, respondenţii au demonstrat că ştiu că laptele lor provine de la vaci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici