Copiii care au câini citesc mai mult şi sunt mai motivaţi să înveţe

Un nou studiu întreprins în Canada arată că prezenţa unui câine în cameră îi motivează pe copii să citească mai mult şi să arate mai multă implicare în activităţile legate de lectură, arată Vancouver Sun.

501 afișări
Imaginea articolului Copiii care au câini citesc mai mult şi sunt mai motivaţi să înveţe

Noile studii arată că prezenţa unui câine în cameră îi motivează pe copii să citească mai mult

Studiul întreprins de specialişti de la UBC Okanagan's School of Education arată că prezenţa unui câine în camera în care copiii învaţă să citească îi motivează şi îi face să fie mai implicaţi în lectură.

Camille Rousseau, una dintre autoarele studiului, a prezentat rezultatele lucrării sale din perspectiva posibilităţilor pe care le deschide pentru folosirea animalelor în terapie şi în acordarea sprijinului pentru copiii care învaţă să citească.

Cercetătorii au lucrat cu un grup alcătuit din 17 copii (opt fete şi nouă băieţi) din clasele 1-3. În timpul studiului copiii au citit poveşti fie unei persoane, fie unui câine. După lectura primei pagini copiii aveau posibilitatea să încheie lectura sau să continue cu o nouă sarcină de lectură. Rousseau spune că studiul a arătat că, dintre toţi participanţii, copiii care au citit în timp ce în cameră se afla un câine s-au dovedit mult mai implicaţi în activitate şi mai decişi să citească mai mult.

Numai 40% dintre copiii care citeau fără să aibă un câine în cameră au ales să citească şi a doua parte a poveşti, faţă de 70% dintre cei care ştiau că se adresează unui animal de companie.

Savanţii afirmă că, faţă de alte studii care au investigat până acum impactul câinilor asupra abilităţilor de lectură ale copiilor, proiectul de faţă a fost primul care a stabilit sarcini de lectură clare pentru copii.

Studiul a fost publicat în luna septembrie în Anthrozoös, o revistă multidisciplinară dedicată interacţiunii dintre oameni şi animale. Studiul a fost coordonat de Christine Tardif-Williams, profesoară la departamentul de studii dedicate tinerilor şi copiilor de la Universitatea Brock, din Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
studiu,
copii,
citit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici