Copiii femeilor fumătoare prezintă riscul de a deveni obezi

Copiii ale căror mame sunt fumătoare prezintă de trei ori mai multe riscuri de a deveni obezi faţă de copiii ale căror mame nu au acest viciu, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, preluat de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Copiii femeilor fumătoare prezintă riscul de a deveni obezi

Copiii femeilor fumătoare prezintă riscul de a deveni obezi

Cercetătorii de la Facultatea de medicină din Yamanashi cred că acest lucru se întâmplă pentru că bebeluşii ale căror mame fumează nu au avut suficientă hrană în viaţa intrauterină.

La studiu, care a durat 20 de ani, au participat 1.400 de femei care au născut în perioada aprilie 1991 - martie 1997.

Copiii femeilor care şi-au făcut un obicei din a sări peste micul dejun în timpul sarcinii prezintă cu 2,4 ori mai multe riscuri de a avea probleme cu greutatea, potrivit aceluiaşi studiu.

Riscul de obezitate este de 2,9 mai mare în rândul copiilor ale căror mame au fumat în primele trei luni de sarcină, în comparaţie cu copiii ale căror mame nu au acest viciu.

Rezultatele studiului "demonstrează că fumatul în timpul sarcinii, chiar şi la începutul acesteia, poate avea consecinţe asupra sănătăţii copiilor, pe termen lung", a declarat profesorul Zentaro Yamagata, coordonatorul acestui studiu.

Cercetătorii nu au descoperit încă un motiv concret pentru această asociere, dar una dintre teoriile emise de aceştia este că fetuşii hrăniţi prost vor stoca hrana după naştere. "Ceea ce este important este că femeile trebuie să renunţe la fumat", a spus Yamagata.

Acesta este prima lucrare asupra asocierii între fumat şi obezitate în care studiile au fost efectuate asupra unui grup de copii monitorizaţi de la naştere la vârsta de 10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici