Copil crescut fără a i se dezvălui sexul, pentru ca acesta să îşi aleagă singur identitatea sexuală. Ce părere aveţi? - VIDEO

Un cuplu de canadieni a luat o decizie surprinzătoare la naşterea celui de-al treilea copil al lor, aceea de a-l creşte fără a dezvălui sexul acestuia, pentru ca în timp copilul să îşi aleagă propria identitate sexuală.

4929 afișări
Imaginea articolului Copil crescut fără a i se dezvălui sexul, pentru ca acesta să îşi aleagă singur identitatea sexuală. Ce părere aveţi? - VIDEO

Copil crescut fără a i se dezvălui sexul, pentru ca acesta să îşi aleagă singur identitatea sexuală. Ce părere aveţi?

Kathy Witterick şi David Stocker spun că bebeluşul lor, Storm, în vârstă de patru luni, va fi capabil să îşi dezvolte propria identitate sexuală, fără a se conforma stereotipiilor sociale ale sexului, scrie dailymail.co.uk.

Povestea celor doi părinţi a fost publicată în Toronto Star şi a stârnit multe critici.

Kathy a scris într-un email că ideea ca toată lumea să ştie ce sex are copilul ei este nesănătoasă, nesigură şi exhibiţionistă. Ea afirmă că genul copilului este păstrat în siguranţă, sănătos şi privat, nu secret.

Doar câteva persoane cunosc adevăratul sex al bebeluşului: părinţii, fraţii săi - Jazz, în vârstă de cinci ani, şi Kio, de doi ani - un prieten de familie şi două moaşe.

La naşterea lui Storm, părinţii au trimis un email prietenilor şi familiei: "Am decis să nu dezvăluim sexul lui Storm deocamdată - un tribut al libertăţii şi al alegerii în locul limitării, o înfruntare a ceea ce ar putea deveni lumea pe timpul vieţii lui Storm (un loc progresist?...)".

Reacţia familiei şi a prietenilor a fost diferită: bunicii lui Storm susţin ideea, însă le displace faptul că sunt nevoiţi să explice acest lucru prietenilor şi colegilor de serviciu. Pe de altă parte, prietenii au acuzat cuplul că îi impun bebeluşului propria ideologie, şi toţi au fost de părere că Storm va avea de suferit din cauza batjocurii oamenilor din jur.

Însă mama copilului a declarat că încă din momentul naşterii, chiar şi oamenii care iubesc bebeluşul întreabă pentru prima dată dacă este băiat sau fată. Soţul ei a apărat-o: "Dacă vrei să cunoşti cu adevărat o persoană, nu o întrebi ce organ sexual are".

Cuplul crede că eliberează bebeluşul de constrângerile pe care societatea le impune bărbaţilor şi femeilor. Ei pretind că un copil poate lua decizii importante pentru el de la o vârstă fragedă.

Ceilalţi doi băieţi ai cuplului, Jazz şi Kio, hotărăsc deja singuri când să îşi taie părul şi îşi aleg hainele, atât din magazine pentru băieţi, cât şi pentru fetiţe. De exemplu, Jazz, în vârstă de cinci ani, a ales o rochiţă roz. Jazz poartă de asemenea părul lung, deşi ambii părinţi sunt tunşi scurt, iar culoarea lui preferată este rozul, deşi niciunul dintre părinţi nu deţine un obiect de îmbrăcăminte roz.

Kio, în vârstă de doi ani, iubeşte culoarea mov şi îşi poartă părul blond lung până la bărbie.

Rezultatul este că majoritatea oamenilor cred că băieţii sunt de fapt fete. Părinţii nu corectează însă presupunerea celorlalţi oameni, lăsând la latitudinea copiilor să spună sau nu adevărul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici