Costel Busuioc, la concertul de la Palatul Copiilor: Nu e obligatoriu să cânt în săli pline

Costel Busuioc a cântat, duminică seară, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, pentru o sală pe jumătate goală, concertul făcând parte din evenimentul "Acasă de Crăciun", ce a inclus colinde adaptate pentru operă, dar şi arii celebre.

80 afișări
Imaginea articolului Costel Busuioc, la concertul de la Palatul Copiilor: Nu e obligatoriu să cânt în săli pline

Costel Busuioc, la concertul de la Palatul Copiilor: Nu e obligatoriu să cânt în săli pline

Cel supranumit "Pavarotti din Banat" a susţinut, duminică seară, un concert de Sărbători, artistul fiind acompaniat de orchestra Arkadia, condusă de dirijorul Marius Hristescu. Costel Busuioc a interpretat piese atât singur, cât şi alături de soprana Diana Ţugui.

Recitalul a debutat cu melodia "Moş Crăciun", interpretată de Costel Busuioc împreună cu Diana Ţugui, cântăreţul nelăsându-se intimidat de faptul că sala de spectacole de la Palatul Copiilor, care are o capacitate de 800 de locuri, era departe de a fi plină. "Îmi pare bine să văd că aţi venit în seara asta. E adevărat, nu prea mulţi", a spus Costel Busuioc, la începutul concertului.

"Sincer să fiu, îmi place să cânt foarte mult. Am cântat şi pe munţi. Şi în codru am cântat, pentru că îmi place muzica. Nu e obligatoriu să cânt în săli pline", s-a adresat Costel Busuioc publicului format, în mare parte, din persoane mature. În continuare, cântăreţul le-a mărturisit spectatorilor sentimentele sale legate de Crăciun, vorbind atât despre "lumina cea sfântă", cât şi despre preferinţele sale culinare de Sărbători, printre care se numără slana cu ceapă şi sarmalele.

Artistul şi-a întrerupt, însă, mărturisirile şi a preferat să cânte. În ciuda sunetului care uneori a lăsat de dorit, publicul a fost entuziasmat şi a aplaudat îndelung recitalul lui Busuioc.

Concertul a făcut parte din turneul intitulat "Acasă de Crăciun", turneu care se desfăşoară în luna decembrie şi cuprinde 14 concerte susţinute în localităţi precum Ploieşti, Focşani, Târgu Mureş, Braşov şi Craiova.

Costel Busuioc a devebit celebru şi a început o carieră muzicală după ce, în primăvara anului trecut, a câştigat concursul muzical "Hijos de Babel", din Spania, unde era plecat la muncă. Imediat după câştigarea premiului, a semnat un contract cu Sony BMG.

În tinereţe, "Pavarotti din Banat" a păzit oi, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil. Dornic să asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat în Spania, unde a muncit ca zidar.

Fascinaţi de vocea lui, prietenii l-au sfătuit să meargă la concursul "Hijos de Babel", difuzat de televiziunea naţională spaniolă, RTVE, competiţie care i-a adus consacrarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici