Costumul de baie al lui Nicole Kidman, vândut pe preţul a nouă vaci

Un costum de baie purtat de actriţa australiană Nicole Kidman, scos la licitaţie de o organizaţie de caritate suedeză, a fost vândut, sâmbătă, la licitaţie, la un preţ care va permite cumpărarea a nouă vaci pentru familii sărace din India.

1 afișare
Imaginea articolului Costumul de baie al lui Nicole Kidman, vândut pe preţul a nouă vaci

Costumul de baie al lui Nicole Kidman, vândut pe preţul a nouă vaci

"Costumul de baie a mers la cel care a făcut cea mai mare ofertă, de 16.200 de coroane (2.500 de dolari, 1.720 de euro). Banii ajung pentru cumpărarea a nouă vaci", a declarat pentru AFP fostul proprietar al costumului, Zlatko Nedanovski.

Banii obţinuţi vor fi direcţionaţi către un proiect de ajutorare care vizează cumpărarea de vaci pentru ţărani sau familii indiene sărace. Proiectul este o iniţiativă a organizaţiei suedeze de caritate Erikshjälpen.

Ofertele pentru cumpărarea costumului de baie au venit din toată lumea, dar a fost adjudecat de un suedez de 49 de ani, Bengt Olsen, din oraşul Trollheattan, situat la sud de Vänersborg (sud-vestul ţării), cunoscut loc de filmări în Suedia.

"Mi se pare formidabil că acest costum de baie a ajuns din nou în capitala suedeză a filmului", a declarat Olsen pentru AFP, considerând că ideea de a cumpăra vaci este "genială".

"Şi sper ca acest costum să permită strângerea şi a altor fonduri pentru alte vaci destinate familiilor indiene sărace", a adăugat Olsen. De altfel, el intenţionează să permită vizitatorilor să vadă costumul contra unei mici sume de bani, putând obţine, astfel, fonduri pentru cumpărarea altor vaci.

Olsen a mai hotărât să ofere, în fiecare an, câte o vacă unei familii indiene. "Vreau să-i încurajez pe toţi să facă la fel", a spus el.

În timp ce se afla în Suedia, în 2002, pentru filmările la "Dogville", în regia danezului Lars von Trier, actriţa Nicole Kidman, pasionată de înot, a rezervat o piscină întreagă la Vänersborg.

Ea şi-a uitat atunci costumul de baie, pe care l-a găsit personalul piscinei şi l-a încredinţat unui post de radio local.

Zlatko Nedanovski, în vârstă de 32 de ani, l-a cumpărat atucni pentru 580 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici