Creatorul de modă Alexander McQueen s-a sinucis prin spânzurare - VIDEO, GALERIE FOTO

Creatorul de modă britanic Alexander McQueen, numit "băiatul rău din moda britanică" pentru creaţiile sale provocatoare, al cărui corp neînsufleţit a fost descoperit joi, în domiciliul său din Londra, s-a sinucis prin spânzurare, potrivit presei britanice.

510 afișări
Imaginea articolului Creatorul de modă Alexander McQueen s-a sinucis prin spânzurare - VIDEO, GALERIE FOTO

Creatorul de modă Alexander McQueen s-a sinucis prin spânzurare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii casei de modă a lui Alexander McQueen, din Londra, au convocat personalul acestei companii joi după-amiază, pentru a anunţa decesul designerului, fără alte precizări.

O sursă din staff-ul lui McQueen a confirmat, joi, moartea acestuia. "Este o pierdere tragică. Nu vom face niciun comentariu la acest moment, din respect pentru familia McQueen".

Potrivit cotidianului Times, creatorul de modă britanic a fost foarte afectat de moartea mamei sale, Joyce, a cărei înmormântare este prevăzută pentru vineri, 12 februarie, şi s-a sinucis prin spânzurare.

Acesta s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow - care l-a scos din anonimat şi l-a ajutat să devină celebru -, s-a sinucis, la rândul său.

Moartea creatorului de modă vine cu doar câteva zile înainte de debutul London Fashion Week şi cu câteva săptămâni înainte de momentul la care acesta ar fi trebuit să-şi prezinte colecţia la Paris Fashion Week, în martie.

Născut în East End-ul londonez, fiu al unui şofer de taxi, McQueen a învăţat meseria de croitor la Savile Row, unde a făcut şi costume pentru prinţul Charles. Între anii 1996 şi 2003, el a primit de patru ori distincţia de cel mai bun designer britanic.

Vestea morţii sale a declanşat o adevărată isterie mediatică şi în lumea modei internaţionale.

"Îl admiram mult. Era un revoluţionar al modei. Nu va fi uitat, iar moartea lui este o pierdere imensă. A fost îndrăzneţ, original şi un extraordinar ambasador al modei britanice", a declarat designerul John Galliano.

"Pe el îl cunoşteam foarte puţin, însă îi cunoşteam foarte bine creaţiile. Erau foarte interesante şi niciodată banale", a declarat, la rândul său, Karl Lagerfeld, celebrul stilist al casei Chanel.

Modelul Kate Moss s-a declarat "în stare de şoc, din cauza pierderii tragice a bunului prieten Lee McQueen".

O altă creatoare de modă celebră, Vivienne Westwood, a mărturisit că a fost "incredibil de tristă" după ce a aflat de moartea lui McQueen.

"Această dispariţie mă întristează îngrozitor de mult", a declarat omul de afaceri Pierre Bergé, fostul partener de viaţă al designerului Yves Saint Laurent.

"Imaginaţia lui strălucitoare şi fără bariere a influenţat o întreagă generaţie de stilişti", a declarat Alexandra Shulman, directoarea ediţiei britanice a revistei Vogue.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici