Creatorul de modă Gianfranco Ferré, în stare "dramatică", la spital

Starea de sănătate a cunoscutului creator de modă italian, Gianfranco Ferré (62 de ani), internat vineri în spital ca urmare a unui grav accident cerebral, este "dramatică", informează AFP, citând agenţia italiană de ştiri Ansa.

1 afișare

Apropiaţi ai luiFerré vorbescdespre o situaţie de o gravitate extremă, iar "speranţele unei ameliorări sunt infime", relatează Ansa. La rândul său, cotidianul La Repubblica scria că "viaţa lui Ferré atârnă de un fir de aţă".

Creatorul italian de modă a suferit deja două accidente cerebrale, dintre care primul acum patru ani, dar a reuşit, de fiecare dată, să se facă bine, deşi niciodată nu a urmat sfaturile medicilor, adaugă agenţia italiană de ştiri. Gianfranco Ferré suferă, de asemenea, de diabet, dar nicigustul pentru dulciuri nu a reuşit să şi-l tempereze vreodată.

Născut pe15 august 1944 în nordul Italiei,Gianfranco Ferré a fost mai întâi arhitect, debutând în lumea modei abia în 1970, când a început să deseneze accesorii.În 1978, şi-a creat propria societate şi a prezentatcea dintâi colecţiepentru femei, pentru ca în 1982 să prezinteprima sa colecţie pentru bărbaţi, iar în 1984,primul săuparfum.

Ferré voia să creeze haine pentru "o femeie inteligentă, liberă, puternică. Puternică în temperament, caracter, latură pasională". El vorbea adeseori despre Orient şi de nenumăratele sale călătorii acolo. "Fără întâlnireacu Orientul, stilul meu ar fi fost total diferit", sublinia creatorul italian, evocând preferinţa sa pentru culorile roz, portocaliu şi galben, "miile de feluri de a decora" o haină orientală şi "raportul său imediat cu forma corpului".

Întreanii 1989 şi 1997, Gianfranco Ferré a ocupat funcţia dedirector artistic al caseiChristian Dior. În 2000, Grupul Tonino Perna a cumpărat90% din casaGianfranco Ferré Spa, care, în 2002 a intrat în grupulIt Holding.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici