Creatorul Pokemon Go: "Jocul va fi dezvoltat.Vor exista noi elemente ale universului Pokemon"

John Hanke, fondatorul Niantic Labs şi creatorul aplicaţiei şi al jocului extrem de popular Pokemon Go a fost primit cu aplauze, duminică,în ziua încheierii evenimentului Comic-Con,organizat anual în San Diego, acesta discutând despre jocul devenit viral şi despre o posibilă dezvoltare a aplicaţiei.

2288 afișări
Imaginea articolului Creatorul Pokemon Go: "Jocul va fi dezvoltat.Vor exista noi elemente ale universului Pokemon"

Creatorul Pokemon Go: "Jocul va fi dezvoltat.Vor exista noi elemente ale universului Pokemon"

John Hanke, fondatorul Niantic Labs şi dezvoltatorul jocului Pokemon Go, a fost ovaţionat de mai mult de 6.500 de fani pe scena rezervată de obicei personalităţilor din studiourile TV sau cele ale reţelelor de televiziuni, potrivit Reuters.

Hanke a declarat că popularitatea la nivel global a jocului, care incorporează creaturi animate şi viu colorate din universul Pokemon creat de Nintendo, în lumea reală folosind procedeul realităţii augmentate (AR) şi tehnologia GPS Google, este "impresionantă".

Jocul, lansat pe 6 iulie, este o dezvoltare a unei aplicaţii anterioare a Niantic Labs pe bază de AR, numită "Ingress", despre care Hanke a declarat că a câştigat popularitate după lansarea lui Pokemon Go.

Pokemon Go a captivat fanii din jurul lumii, cu 21 de milioane utilizatori activi în SUA în mai puţin de două săptămâni de la lansare. Acţiunile la bursă ale Nintendo au înregistrat o creştere fulminantă de la lansarea jocului.

Hanke a declarat că actualizările şi noile caracteristici ale jocului vor fi disponibile în lunile şi anii viitori pe măsură ce jocul se dezvoltă pentru a include mai multe creaturi şi elemente ale vastului univers Pokemon.

În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul, Hanke a declarat că echipa sa era conştientă de erorile din joc şi că acestea sunt în curs de reperaţie, precizând că a ţinut cont de sugestiile fanilor referitor la ce alte elemente să adauge, precum posibile funcţii pentru înmulţirea Pokemonilor.

Acesta a declarat că echipa sa lucrează la îmbunătăţirea funcţiilor "Pokestops" şi "gyms," (locurile în care utilizatorii jocului îşi pot antrena Pokemonii), localizate în diferite zone din preajma ariei în care trăieşte un utilizator, şi a dezvăluit identităţile a trei lideri virtuali ai echipelor - Blanche pentru Echipa Mystic, Spark pentru Echipa Instinct şi Candela pentru echipa Valor.

Prin aplicaţie jucătorii pot merge pe jos, în realitate, în propriul cartier, pentru a vâna şi captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto.

Dezvoltatorul a declarat că AR "poate intensifica lucrurile pe care le facem deja să iasă din casă", şi îşi doreşte ca Pokemon Go să încurajeze oamenii să iasă din casă, să devină activi şi să întâlnească noi persoane.

Mulţi jucători prezenţi la eveniment şi-au făcut speranţe ca un Pokemon rar să fi fost lansat specia pentru ei, dar Hane i-a dezamăgit declarând că nu existau noi monştri rari Pokemon creaţi special pentru convenţia Comic-Con.

Mica echipă de la Niantic Labs, fondată de Google şi transformată într-o entitate independentă anul trecut, s-a strofocat să menţină serverele jocului în funcţie pe măsură ce din ce în ce mai mulţi utilizatori se alătură fenomenului, a declarat Hanke, iar prioritatea numărul unu a fost să împiedice prăbuşirea serverelor.

Primele jocuri Pokemon au apărut în Japonia în anul 1996 şi erau destinate consolei Nintento. Jucătorii încercau să captureze monştrii şi să îi pregătească pentru viitoarele bătălii cu alţi adversari. Cu timpul, franciza s-a extins, iar acum compania produce inclusiv jocuri pe tablă sau jucării. “Pokemon Go” aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal.

Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicaţia, aceştia folosesc coordonatele geolocaţiei în care se află şi camera foto a telefonului pentru a captura monştrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi. De exemplu, se ştie că monştrii trăiesc lângă râuri, lacuri sau oceane. Monştrii capturaţi pot fi folosiţi în bătăliile cu alţi utilizatori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici