Crezi că e valabil şi pentru România? Un sfert dintre tinerele britanice şi-au pierdut virginitatea până la 16 ani

Mai mult de un sfert dintre persoanele de sex feminin din Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani, şi-au pierdut virginitatea înaintea împlinirii vârstei legale pentru acest lucru.

2070 afișări
Imaginea articolului Crezi că e valabil şi pentru România? Un sfert dintre tinerele britanice şi-au pierdut virginitatea până la 16 ani

Crezi că e valabil şi pentru România? Un sfert dintre tinerele britanice şi-au pierdut virginitatea până la 16 ani (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax foto)

27 la sută dintre britanicele cu acea categorie de vârstă recunosc că aveau 15 ani sau mai puţin de atât când au întreţinut relaţii sexuale pentru prima dată, informează Daily Mail.

Una din opt persoane de sex feminin din această categorie de vârstă a avut cel puţin zece parteneri sexuali, conform studiului.

În comparaţie, numai 4 la sută dintre femeile din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 55 şi 64 de ani şi-au pierdut virginitatea înainte de vârsta legală. Procentul creşte la 10% la femeile între 45 şi 54 de ani şi la 14% la femeile între 35-44 de ani.

Cifrele arată, totodată, că 20% dintre britanicele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani au luat pastila de a doua zi, în timp ce 60% dintre cele din categoria respectivă de vârstă au mărturisit că nu au utilizat întotdeauna un mijloc de protecţie.

"Educaţia sexuală din multe şcoli a avut efectul de a dezinhiba copiii în ceea ce priveşte comportamentul sexual, iar vârsta legală este rar respectată, aşa că tinerii nu mai au nicio teamă de procedurile legale", a declarat Norman Wells, director al Family Education Trust.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici