Crezi că în imagini este aceeaşi persoană? Cum poate schimba aparatul foto felul în care arăţi - FOTO

Fiecare persoană a avut la un moment dat o nemulţumire legată de felul în care arată în fotografii, deoarece unele scot în evidenţă aspectele plăcute, iar altele dimpotrivă.

1536 afișări
Imaginea articolului Crezi că în imagini este aceeaşi persoană? Cum poate schimba aparatul foto felul în care arăţi - FOTO

Crezi că în imagini este aceeaşi persoană? Cum poate schimba aparatul foto felul în care arăţi

Un fotograf a demonstrat că modul în care o persoană arată în forografii depinde de lentila aparatului de fotografiat, scrie dailymail.co.uk.

Stephen Eastwood a realizat mai multe fotografii ale aceleiaşi persoane, folosind aceeaşi expresie facială şi aceeaşi lumină, însă schimbând lentila aparatului foto. Diferenţa constă în nivelul la care fiecare lentilă distorsionează imaginea naturală.

În funcţie de lungimea focală a lentilei, imaginea se va deforma şi va schimba felul în care persoana arată în fotografie.

Stephen Eastwood a realizat acceaşi fotografie de mai multe ori, folosind lentile de la 19 mm la 350 mm. Cu cât lungimea focală este mai mică, cu atât spaţiul cuprins de fotografie este mai mare. Acesta este motivul pentru care o lentilă de 15 mm distorsionează obiectele drastic. O lentilă mai mare, de exemplu de 350 mm, va aplatiza şi lăţi faţa persoanei.

Experimentul fotografului a demonstrat că unele distorsiuni pot face faţa mai frumoasă, în timp ce altele o pot face mai urâtă. Experţii spun că o lentilă de 135 mm are rezultatele cele mai apropiate de imaginea reală a persoanei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici