Video Cristi Minculescu are nevoie de un transplant de ficat

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, suferă de boala polichistică hepato-renală şi are nevoie de un transplant de ficat, soţia sa fiind unul dintre posibilii donatori.

276 afișări

"Boala de care suferă este polichistică hepato-renală. Este o boală genetică. Cu care te naşti, pe care o moşteneşti. Cristi a moştenit-o de la tatăl său", a declarat joi, doctorul Dorel Săndesc.

El a explicat că această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează.

"Boala este progresivă de la naştere. Aceste chisturi cresc în tine", a mai spus doctorul lui Minculescu.

Vocalul trupei Iris se află în prezent în Germania, unde efectuează o serie de teste la o clinică specializată în chirurgie hepatică şi renală, precum şi în transplant.

Potrivit medicului, Minculescu a fost înscris pe o listă de aşteptare pentru un transplant de ficat, fiind luată în considerare şi posibilitatea ca soţia acestuia să fie donatorul său.

"Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează. Boala este progresivă de la naştere. Aceste chisturi cresc în tine (...) Această boală cronică poate duce la afectarea funcţiilor organelor. Cu toţii am asistat la creşterea în volum a lui Cristi Minculescu, care a fost determinată de această boală", a mai precizat doctorul.

"Primii afectaţi sunt rinichii. Particularitatea lui Cristi este că i-a fost afectat ficatul, care este plin de aceste chisturi". Săndesc a ţinut să sublinieze faptul că boala artistului nu are nicio legătură cu consumul de alcool, referindu-se la speculaţiile care au circulat şi încă mai circulă. "Nu este nimic adevărat despre acest posibil cancer sau de ciroză. Boala aceasta are o evoluţie cronică. Se ştia de ea", a adăugat acesta.

Cu toate că singura soluţie în situaţia vocalului Iris o constituie acest transplant de ficat, medicul său a precizat că nu este o urgenţă. Chiar dacă trupa Iris şi-a anulat turneul care trebuia să înceapă joi, potrivit lui Nelu Dumitrescu, toboşarul formaţiei, Cristi a fost cel care a insistat ca spectacolul programat pe 2 martie, la Bucureşti, să aibă loc.

"Noi am hotărât să întrerupem acest turneu, la recomandarea medicilor. El nu mai poate face faţă acestui ritm", a mărturisit Cosmin Nicoară, impresarul formaţiei.

Nicoară a mai ţinut să sublinieze că Minculescu "s-a dus de bună voie, pe picioarele lui" în Germania. "El locuieşte la un hotel din apropiere şi face teste cu privire la boala pe care o are", a adăugat acesta.

Bazele trupei Iris au fost puse în 1976, la Bucureşti, iar Minculescu s-a alăturat formaţiei în 1980.

În octombrie 2007, odată cu împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, el a fost decorat, de preşedintele Traian Băsescu, alături de restul colegilor săi de trupă, cu Ordinul "Meritul Cultural". La concertul aniversar al formaţiei au participat peste 15.000 de oameni.

Citeşte şi:

Cristi Minculescu, în Germania, pentru analize medicale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici