Cum arătau în tinereţe soţiile preşedinţilor României - FOTO

În România, primele doamne s-au remarcat de-a lungul timpului în primul rând prin discreţie – excepţie făcând, desigur, Elena Ceauşescu. Iată care au fost partenerele oficiale ale preşedinţilor ţării noastre şi prin ce s-au remarcat acestea.

830 afișări
Imaginea articolului Cum arătau în tinereţe soţiile preşedinţilor României - FOTO

Cum arătau în tinereţe soţiile preşedinţilor României (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost Preşedinte al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române, în perioada 21 martie 1961 - 18 martie 1965.

Acesta a avut o viaţă amoroasă mai puţin cunoscută, printre iubitele sale numărându-se actriţe faimoase precum Elvira Godeanu, Dina Cocea, dar şi marea stea a cinematografiei franceze din anii '60, Michele Morgan.

Ca soţie a preşedintelui statului, Elena Ceauşescu a fost la rându-i beneficiară a cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu. Apelativul corect politic al Elenei Ceauşescu era „Tovarăşa academician doctor inginer Elena Ceauşescu”, la care se adăuga deseori „savantă de renume mondial”.

Citeşte continuarea materialului pe www.apropo.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici