Cum s-a văzut cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului. Evenimentul, transmis LIVE pe internet

A început cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului. Fenomenul poate fi observat din orice loc din România unde cerul este senin, în afară de primele minute, când Luna încă nu a răsărit.

10595 afișări
Imaginea articolului Cum s-a văzut cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului. Evenimentul, transmis LIVE pe internet

Cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului a început. Evenimentul, transmis LIVE pe internet

Cea mai spectaculoasă parte a eclipsei, intrarea în umbră şi traversarea ei, va putea fi văzută în totalitate din România. Cu o lungime de 103 minute, eclipsa va fi cea mai lungă din secolul 2000 - 2100.

Eclipsa se va încheia la ora 02:29, cu ieşirea Lunii din penumbra Pământului. În timpul eclipsei pot fi observate alte trei planete: Venus (până la ora 22.00), Jupiter (până la miezul nopţii) şi Saturn (toată noaptea).

Fenomenul poate fi observat din Europa, Africa, Rusia, Asia, Australia, dar nu va fi vizibil din America de Nord şi de Sud, Japonia şi o parte din Rusia.

Următoarea eclipsă vizibilă din ţara noastră se va produce pe 21 ianuarie 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici