Cum să foloseşti corect crema cu factor de protecţie solară

Deşi expunerea excesivă la soare are efecte negative asupra pielii, crema cu protecţie solară este esenţială pentru a ne proteja de efectele nocive ale razelor UV.

524 afișări
Imaginea articolului Cum să foloseşti corect crema cu factor de protecţie solară

Cum să foloseşti corect crema cu factor de protecţie solară (Imagine: Shutterstock)

 Alegerea si utilizarea produselor cu protectie solara trebuie facuta tinand cont de anumite aspecte, potrivit CSID.

Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, oferă câteva sfaturi in acest sens.

1. Alege produse solare cu filtre fizice, cum sunt dioxidul de titan si oxidul de zinc. Acestea vor reflecta razele ultraviolete, actionand asemenea unei oglinzi. Spre deosebire de filtrele chimice, sunt mai sigure pentru piele pentru ca o feresc de aparitia petelor sau de iritatii.

2. Alege SPF-ul in functie de timpul de expunere. In conditii de laborator 1SPF = 10 min, deci o crema cu factor 30 te va proteja 300 de minute, insa pentru siguranta scade din aceasta valoare 30%. Cifra rezultata te va proteja intocmai, numai pentru expunere intre orele recomandate de medicii dermatologi si aplicata in cantitatea mentionata pe produs.

CITEŞTE RESTUL SFATURILOR PE CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici